Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2021

Предимства на витамин С за кожата

Pin
Send
Share
Send

Знаете ли за употребата на витамин С за кожата? Витамин С е известен също като аскорбинова киселина и е много полезен за кожата, така че не мога да ги подчертая. Неговите ползи за здравето са много като: повишаване на имунитета, подпомагане на заздравяването на рани.

Това е и причината, поради която екстрактите на витамин С се използват толкова широко в продуктите за грижа за кожата под формата на L аскорбинова киселина, натриев аскорбил фосфат, ретинил аскорбат, магнезиев аскорбил фосфат и др. В тази статия обсъждаме ползите и употребите на витамин С за кожата.

Предимства на витамин С за кожата:

  • Витамин С помага в биохимичната реакция, която включва превръщане на проколаген, прекурсор на колаген в колаген, заедно с производството на хидроксипролин и хидроксилизин, които са суровини за синтеза на колаген. Колагенът е цимент на нашата кожа, който държи клетките на кожата заедно, за да направи кожата ви по-млада, закръглена и сияйна. Повишава еластичността на кожата.
  • Колагенът също е отговорен за образуването на нови кръвоносни съдове под кожата. Тези нови кръвоносни съдове внасят, че подхранват и подхранват кожата, за да изглежда здрава.
  • Също така е отговорен за редица регенеративни и лечебни процеси на кожата, тъй като е естествен антиоксидант, който действа както вътрешно, така и локално върху кожата. Антиоксидантите се борят със свободните радикали, които се освобождават по време на метаболитните процеси на кожата и увреждат кожните клетки, водят до суха до петна кожа, фини линии и бръчки. Производното на витамин С, известно като аскорбинова киселина 2-фосфат, действа като очистител на тези вредни свободни радикали.

Виж повече: Как да приложите витамин Е масло върху лицето

  • Проучванията показват също, че витамин С е способен да възстанови увреждането на кожата, причинено от излагане на слънце и ултравиолетови лъчи. Установено е също така, че намалява вероятността от развитие на рак. Изследванията показват, че е доказано, че консумацията на витамин С намалява синтеза на съединения, наречени пиримидинови димери, които са отговорни за развитието на специфично разнообразие от рак, наречен меланом. Установено е, че витамин С подобрява ефикасността на слънцезащитните продукти.
  • Той също така намалява парчетата на кожата и обезцветяването на кожата, причинено от прекомерното излагане на слънце, тъй като излагането на слънце предизвиква производството на меланин в кожата.
  • Витамин С е необходим за заздравяване на рани и образуване на белег. свежи хранителни вещества към кожата.
  • Наред с колагена, той също така насърчава производството на еластин.

Виж повече: Предимства на витамин А за кожата

Домашна маска за лице на витамин С за кожата:

Витамин С действа като естествен пилинг на кожата и помага за подобряване на структурата и цвета на кожата. Ако планирате да отидете за микродермабразия или процедури за възстановяване на кожата, то тези маски за лице със сигурност ще действат като помощни средства за вашите козметични процедури. Ако не искате да използвате тези маски за лице веднага след това е задължително да ги съхранявате в непрозрачен контейнер, тъй като в противен случай витамин С ще окислява и губи свойствата си.

Можете да изпробвате маска за лице, като смесвате различни плодове като портокали и ягоди и го нанасяте върху лицето. След извършване на тест за кръпка трябва да се използват маски за лицето.

Друг начин е да се разтвори малко прах от витамин С в глицерин или кисело мляко. Оставете го за 15 до 20 минути. Не добавяйте прекалено много, тъй като може да изгори кожата ви. Също така, не излизайте на слънце няколко часа след използването на тази маска за лице.

Много добър начин да увеличите приема на витамин С е чрез консумирането на много портокали, плодове, карфиол, спанак и домати. Алма също е отличен източник. Можете да настържете някои Amla или индийска цариградско грозде и да съхраните парчетата в бутилката с вода. Продължавайте да пиете от тази вода през целия ден. Надявам се, че статията е полезна.

Виж повече: Предимства на алое вера за кожата

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Празни опаковки ГРИЖА ЗА КОЖАТА. Подробно мнение: какво работи и какво не (Януари 2021).

Загрузка...