Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Как да запазим здравето на белите дробове?

Pin
Send
Share
Send

Имате ли проблеми с дишането? Искаш ли да запазиш дробовете си здрави? Днес има много хора, които страдат от проблеми с белите дробове поради нездравословния и небалансиран живот. Замърсяването на въздуха е основната причина за нездравословните бели дробове. Белите дробове осигуряват чудесна работа всеки ден. Силните бели дробове доставят в кръвта много кислород, за да ви позволят да работите добре, да живеете и да се представяте добре. Подобно на нашето тяло белите дробове също изискват ежедневна грижа, както и преданост. Следователно, днес в тази статия ви казваме няколко съвета, за да запазите белите си дробове здрави.

Ако имате белодробен проблем, може да се появят такива симптоми и те са както следва;

  • Болки при дишане
  • Кашлица и хрипове с упражнения
  • Недостиг на въздух при прости действия
  • Устойчива кашлица
  • Слабост с промяна в активността

Най-добри съвети за поддържане на здравето на белите дробове:

По-долу ви казваме най-добрите съвети, които поддържат здравето на белите дробове. Те са както следва;

1. Техника на кашлица:

Методът на Huff Cough е последователност от мини-кашлица, която е еднакво изправена пред единичен голям кашлица. За тази цел Вашият дихателен терапевт ви помага.

2. Извършване на хрускам:

Много е важно дробовете ви да работят от 10 до 20 хрускам на ден. Гърдите ви, както и мускулите на стомаха ви позволяват да изтеглите въздух. Укрепете ги и можете също да опитате дълбоко дишане.

3. Останете хидратирани:

От жизненоважно значение е всеки ден да се пие по 2 литра течност или вода, за да се извлече полза от слюнката. За тънкостите трябва първо да се консултирате със своя специалист, за да направите сигурни какви действия да извършвате през останалата част от вашата терапевтична стратегия. Така че, пийте повече вода, защото добрата хидратация помага да се запази влажната слюнка на дихателните пътища, което го прави спокойна, за да се изкашля.

Виж повече: Как да имате здравословен черен дроб

4. Използване на стълби вместо на повдигане:

За да поддържате здрави бели дробове, трябва да отбележите многобройни пътувания надолу по стълбите към сутерена всеки ден. Има много упражнения, които създават по-бърз сърдечен ритъм като каране на велосипед, изкачване на стълби или бързо ходене. Те имат полза да поддържат сърцето и белите дробове в прилична форма.

5. Имате антиоксиданти:

Консумация на храни, подобни на броколи, както и на гъби, които са иронични в антиоксидантите, които ви помагат да измиете белите дробове от напълно свободните радикали, които са предизвикани от замърсяване.

6. Използвайте защитна маска:

Много е важно за тези, които работят от място да поставят прах, химикали или азбест, за да облекат защитно облекло, като преброяват противогаз, за ​​да аерират работните зони. Докато пътувате в замърсяване, се използва маска за лице или шал около устата и носа, тъй като промишлената експозиция е главна опасност за здравето на белите дробове, което води до рак на белия дроб, ХОББ и астма.

Виж повече: Как да направите стомаха си здрав

7. Постурална и перкусионна канализация:

Обърнете се към Вашия лекар, ако имате нужда от Постурално и Ударно Отводняване. В този процес, слузта се елиминира като на белите дробове в дихателните пътища и по този начин те могат да бъдат изкарани. Перкусията, осигурените дренажни позиции, дълбокото дишане и кашлицата са напълно рециклирани в този метод.

8. Избягвайте пушенето:

Тютюнопушенето е основната причина за тежки белодробни заболявания като хронична обструктивна белодробна болест или ХОББ, както и рак на белия дроб. Пушекът може да увреди белите дробове, защото димът от пури, тръби и цигари покрива над 4000 вредни химикали. Също така се предпазвайте от пасивното пушене. Извършете зона без дим във вашия дом.

9. Бъдете внимателни към замърсяването на въздуха:

Много е необходимо да се осъзнае замърсяването на въздуха и да се гарантира, че порцията ви ще запази свежия въздух. Вътрешното, както и външното замърсяване на въздуха могат да създадат трудности за здравето, особено за лица, които осигуряват белодробни заболявания.

Виж повече: Начало средства за мастни черен дроб

Източник на изображението: Shutterstock

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: 14 невероятни ползи от морковите за кожата, косата и здравето (Юли 2020).

Загрузка...