Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2021

15 най-добри туристически места за посещение в Mahabaleshwar

Pin
Send
Share
Send

Mahabaleshwar е обикновен хълм, разположен сред планините на Западните Гати. Намира се в щата Махаращра, област Сатара. По време на британската раджа, Махабалешвар е бил столица на тяхната провинция Бомбай. Това място ви осигурява чист въздух и красиви гледки като всички други хълмове. Но това, което кара това място да се отдели, е богатият му исторически произход.

Красиви туристически места за посещение:

Ето списък на 15-те най-добри туристически обекта за посещение в Mahabaleshwar.

1. Замъкът Мораджи:

Тази сграда е построена в стария британски стил. Ако сте студент по архитектура, щедрото ви здание ще бъде интересно. Дори и да не знаете много за архитектурата, има нещо в славната структура на сградата, която ви кара да искате да изследвате руините по-задълбочено. Това е една от забележителните места, където можете да посетите махабалешвара, което прави очите ви щастливи да мигат.

2. Пещери Райпури:

Това е едно от най-святите места в Mahabaleshwar и се посещава от всички благочестиви туристи. Това са обикновени пещери, които са заобиколени от няколко кунда или водни тела. Религиозните предани вярват, че водата на тези кунди е свята и има специални способности. Приемането на баня в един от тези кунди се счита, че помага за подобряване на дълголетието на живота ви.

Виж повече: Места за посещение в Джаму

3. Бабингтън Точка:

Mahabaleshwar спортни няколко красиви точки в и около неговата околност. Една от тях е точката на Бабингтън. Разположена на височина 1294 метра над морското равнище, панорамната гледка от тази точка е спираща дъха. Но за много туристи пътуването до точката е далеч по-интересно от самата дестинация. Това е едно от най-добрите туристически места в Махабалешвар, за да не посетите това красиво място.

4. Bombay Point:

Bombay point или Sunset Point се посещават от всички туристи поне веднъж по време на престоя им в Mahabaleshwar. Гледката на розово и оранжево небе на здрач е етерно преживяване. Името му Бомбай Пойнт или Мумбай идва от факта, че точката се намира на пътя за Мумбай. Много хора идват снабдени с чаршафи и кошница с екстри за спокоен следобеден пикник сред сянката на малкото дървета тук.

Виж повече: Места за посещение в Манипур

5. Connaught Peak:

По-рано известен като планина Олимпия, това е вторият най-висок връх на Махабалешвар. Трекингът и след това завладяването на този връх ви награждава с невероятна гледка към Махабалешвар, пълна с всичките си долини, езера и точки. Разположен на 1400 метра надморска височина, този връх непременно ще бъде посетен от всички авантюристични туристи, независимо дали става дума за преходи или разходки по стръмните му пътища.

6. Храмът на Махабалешвар:

Друг един от известните свети места на Махабалешвар е храма на Махабалешвар. Храмът, посветен на бог Шива, притежава великолепен „лингам“, който е черен камък, който се счита за превъплъщение на господаря. Храмът е построен в типичния стил на старите индуски храмове. Тя е разделена на две части - вътрешната стая и външната част, която се нарича още централна зала.

Виж повече: Места за гледане в Харяна

7. Тигров извор:

Това е един от най-красивите природни извори в района. Много предани вярват, че водата й е чиста и изцеляваща. Пейзажът около това малко езеро е грандиозен. Смята се, че тук произхожда реката Савитри. Пролетта се намира в близост до точката на Артър, което е друго известно туристическо място.

8. Лингмалски водопад:

Този водопад има вода, която се спуска надолу от височина 600 фута над долината Венна, където водопадът среща езеро. Становището, което тя предлага, е изумително. През сезона на мусоните блещукащата силна вода има дори по-ясен вид от нормалното.

9. Езеро Вена:

Това е една от популярните туристически атракции в тази област. Езерото, построено от раджа на Сатара през 1842 г., обхваща обширна площ от 28 акра. Днес тя предлага съоръжения като лодка, игрални сергии, сергии за закуски и така нататък, за да привлече повече туристи.

10. Форт Pratapgarh:

Хората, които обичат древната история, определено ще обичат крепостта Пратапгарх. А за тези, които не го правят, вие, момчета, ще пропуснете живописните пейзажи и речни брегове, така че хората ви губят. Форт Pratapgarh е един от местата, които трябва да посетите в Mahabaleshwar. Той е символ на голямата битка между Шиваджи Махараджа и Афзал Хан. Афзал Хан е разположен в по-ниската част на самия Форт Пратапгарх. Но ако не се интересувате от някое от изброените по-горе, можете да посетите крепостта Пратапгарх за живописните красоти, които тя представя, тъй като тя е с изглед към бреговете на реките Неера и Койна и също така се представя като огромно удоволствие за археолозите и студентите.

11. Точка на Уилсън:

Точка на Уилсън също е известна като точка на изгрева. Досега нямам представа защо хората правят разлика между точките на залеза и изгрева, тъй като можете да видите и доста добре през едно и също място за залез или изгрев, но това е за дебат. Уилсън Пойнт е поразително добра за дълги разходки, колоездене и очевидно изгрев, както и залез. Заедно с това, че е точка на изгрев слънце, Уилсън Пойнт ще ви третира и разнообразните лакомства. Магическият поглед ще замрази времето и ще бъдете изгубени дълбоко в мистичните си мисли. Така че хората, които са луди за селфи и семейни снимки, Уилсън Пойнт определено е място, което трябва да посетите.

12. Точка на Lodwick:

Това място е кръстено на един от най-щастливите бащи генерал Лодвик, който е първият човек, който се катери по този хълм пеша и синът му издига паметник в негова чест. Докато това е само урок по история, всъщност точката на Lodwick е по-известна с обогатяващия опит на природата, показващ се в различни облекла като гори, долини и т.н. Гледката е спираща дъха и за момичетата изразът ще бъде „уау“. Lodwick Point е един от най-добрите туристически места в Махабалешвар.

13. Tapola:

Тапола е красиво езеро в Махабалешвар, образувано от руините на река Койна. Всъщност има само две неща, които можете да направите на това място, което е водно пътуване и посещение на места, които са достъпни само чрез това водно тяло. Ако обичате езера и водни басейни, това е мястото за вас, тъй като това езеро е сравнително огромно и много красиви сцени могат да бъдат уловени през водните алеи.

14. Водопади Дхоби:

Водопадите Dhobi са едно от местата в близост до Mahabaleshwar. За хора, които са пострадали от интензивна умора при пътуване и за хора, които искат да прекарат спокойно време, водопадите Dhobi са вашето място за посещение. Наред със спиращата дъха гледка към водопада ще видите и прекрасни буйни зелени долини. Това е по-скоро място за пикник, отколкото туристическа гореща точка, но въпреки това ще можете да почувствате спокойствието и спокойствието, които поглъщат водопадите Dhobi.

15. Точка на Хелън:

"Снимките са по-важни от спомените" е тенденция, която продължава с настоящото поколение. За щастие точка на Хелън е място, където могат да бъдат създадени спомени и живописна красота, запечатана в миниатюрен обектив на камерата. Хеленс Пойнт е по-популярно известен като Синята долина. Така за любителите на природата и двойките, Helen's Point е едно от най-добрите места за посещение в Mahabaleshwar

Това са едни от най-готините туристически места на махабалешвар. И така, какво чакате? Направете дълга почивка и планирайте пътуване с приятелите или семейството си и опознайте тези невероятни места.

Източници на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Топ 15 Чудеса на България (Януари 2021).

Загрузка...