Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

15-те най-добри туристически места в Утаракханд за посещение

Pin
Send
Share
Send

Утаракханд е северно-индийска държава, което означава „земя на боговете“. Той е дом на Хималаите и има много туристически дестинации, които го правят една от най-обичаните държави за турне. Той е само на 170 км от Делхи и държавата се простира от подножието на Хималаите до границите на Непал и Китай. Голямата държава има две дивизии, които се наричат ​​Garhwal и Kumaon. Тук са 15-те най-добри туристически места в Уттаракханд, които можете да посетите заедно със снимките, изброени по-долу.

Известни туристически места в Утаракханд за да видите със снимки:

1.Nainital:

Наинитал се намира в района Кумаон и се намира на 1 938 метра над морското равнище. Тя е популярно наричана "езерната област на Индия" заради красивите си езера. Най-известният и най-посещаваният за всички туристи в Наинитал е езерото Наини. Nainital зоопарк, молове, ресторанти, е някои места, където туристите биха искали да посетят.

2. Национален парк Джим Корбет:

Националният парк Джим Корбет е разположен в Найнитал и е най-старият национален парк в Индия, създаден през 1936 г. Той е кръстен на известния природозащитник и автор Джим Корбет, който е помогнал за създаването на парка. Паркът съдържа 488 вида растения и в дивата природа включва тигри, слонове, летяща лисица, читалище, индийски панголин и др. И повече от 600 вида птици.

3. Mussoorie:

Mussorie е хълм станция, която е на 2000 метра над морското равнище. Той е в подножието на Хималаите и е толкова красив, че е бил наречен Кралицата на хълмовете. Името на растението „mansoor“ е изобилно в тази област, от което произлиза името му. Мястото е чисто и зелено с красива флора и фауна. Най-любимото туристическо място е Доонската долина.

4. Бадринат:

Бадринат е религиозен град за индусите. Главната атракция тук е храма Бадринатх, посветен на Господ Вишну, както и на един от 108 светилища на Вайшнавитите. Тук са почитани 15 идоли и всички са направени с черен камък. Това е едно от най-значимите и най-добри туристически обекти за посещение в щата Утаракханд в Индия.

5. Аули:

Auli се намира в района Chamoli в региона Garhwal. Auli означава поляна в техния регионален език, който се оказва красиво зелен през лятото, а през зимата е покрит със сняг и е идеален за каране на ски.

6. Mukteshwar:

Mukteshwar е успокояваща дестинация, разположена на надморска височина от 2285 метра в Найнитал. Тя е получила името си от известния храм Муктешвар Дхам. Тя е на повече от 350 години и е направена за бог Шива. Храмът е точно на върха на планината и предлага красива гледка към града под и Хималаите. Можете да се насладите със семейството си и да дадете най-доброто време за вас с красива атмосфера.

7. Харидвар:

Харидуар означава „Портал към Бога“ и се счита за едно от седемте свети места на индусите в Индия. Разположен е на брега на река Ганг и е разположен там, където реката се спуска към равнините. Повечето индийски и други азиатски хора искат да посетят това свято място в утарханд.

8. Lansdowne:

Lansdowne е тиха станция на хълма и се харесва от туристите заради лесния достъп до тях с транспорт в моторните пътища, за разлика от няколко други хълма. Той е на 1700 метра надморска височина и е пълен със сини борови и дъбови гори. Това е едно от най-добрите и прекрасни природни места в утарханд, за да се види. Едно може да намери тонове църкви тук и за това място може да се каже, че са доминирани от християни, а не от други актьори. В района на Lansdowne има и много водни тела. разходка с лодка и трекинг е една от най-добрите дейности тук.

Вижте още: Места за посещение в Wayanad

9. Harsil:

Harsil е тиха и спокойна живописна местност, разположена на брега на река Bhagirathi и е на 2620 метра над морското равнище. Той е сред гъстата деодарска гора, обитавана от красиви птици. Тук има пътеки за преходи за авантюристи и околностите са подходящи за хора, които обичат медитация и йога.

10. Kausani:

Kausani е буен зелен хълм, разположен на надморска височина от 1890 метра и е известен, за да се насладите на спираща дъха гледка към величествените Хималаи. Това, което я прави по-красива, са иглолистните дървета, които са из целия хълм. Това е едно от прекрасните места в Утаракханд, където да се насладите на природата с най-красива гледка и хладно време.

11. Ришикеш:

Това е едно от най-добрите туристически места в Утаракханд и е популярно със своята живописна красота. Мястото е познато и като известна туристическа дестинация. Хората идват от цялата страна, за да посетят това място. Заобикалящата гледка е изпълнена с природни красоти и планини. Има много място за извършване на разнообразни дейности там. Хората ще намерят вечен мир тук и може да се каже, че е едно от най-добрите места, които можете да видите в Утаракханд. Мястото е и добре позната йога дестинация. Тонове хора стават рано сутрин и се изкачват до това място само за да изпълняват йога.

12. Дехрадун:

Дехрадун е един от най-добрите места в Утаракханд. Мястото е популярно с голямото си разнообразие от природни красоти, поради огромния брой горски гори. Търговските обекти в това място също са доста вълнуващи и има много места за пребиваване тук. Може да се каже, че мястото е добре изграден град и съдържа редица велики образователни институции, които привличат младите момчета и момичета да учат тук. Може да се каже, че това е едно от най-добрите туристически места в Утаракханд. Дехрадун е известен сайт за меден месец в Утаракханд и се посещава от двойки през цялата година.

Вижте още: Места за посещение във Варанаси

13. Станция Алмора Хил:

Алмора е един от най-добрите религиозни обекти в Утаракханд и също е едно от най-добрите места за посещение в Утаракханд. Местата са популярна дестинация за меден месец и хората посещават това място от цяла Индия. Мястото привлича туристите благодарение на естествената си красота и запазване на качеството, за да побере посетителите с удивителните съоръжения за временен престой. Пешеходен туризъм и посещение на храм са една от най-известните дейности на това място. Алмора е много популярно място в Утаракханд и е едно от най-добрите места в Утаракханд, според хората, които са били там.

14. Bageshwar:

Това не е като лентата Lansdowne в Колката. Всъщност това е едно от най-добрите места в Утаракханд и може да се каже, че е едно от най-религиозните обекти в това състояние. Мястото е изпълнено с храмове и може да се каже, че е известна дейност за меден месец. Мястото е известно с естествената си красота и околните пейзажи. Качеството на това място е извънредно необичайно и има разнообразие от съоръжения, достъпни тук за клиентите.

15. Ганготри:

Мястото е известно със своята вълнуваща среда и студена атмосфера. Хората посещават това място заради реките и ледниците. Има и водопади, които привличат клиенти. Мястото е изпълнено с туристически забележителности и много места за изпълнение на желанията ви за приключения. Хората, които обичат да изследват, ще се влюбят в това място и няма да искат да си тръгнат. Не може да се каже, че е популярен като място за меден месец, но със сигурност има много други дейности и съоръжения, които да предлагат хора.

Реките в това място са толкова красиви, че правителството е уредило да построи пейки и места за сядане, така че туристите да се забавляват да посетят това място. Правителството на индийския туризъм свърши чудесна работа, като направи това едно от най-добрите туристически места в Утаракханд. Една от най-известните забележителности на това място е храмът Ганготри.

Изображения Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Вижте още: Места за посещение в Dehradun

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Топ 15 Чудеса на България (Юли 2020).

Загрузка...