Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

9-ти месец от бременността - симптоми и развитие на плода

Pin
Send
Share
Send

Така започна целия процес. Смелите решения да се сбъдне най-накрая. Така че родителите, както беше планирано, продължиха с концепцията и със сигурност достатъчно след няколко дни майката се събуждаше с гадене през нощта. На следващата сутрин същото чувство дойде и отново трябваше да се изпразни в банята. Връщайки се, тя се оплака, че е имала тежка нощ снощи, опитвайки се да заспи. Бавно безсънни нощи се превърнаха в нещо с евентуално преливане на емоции. Гладът вътре в теб боли и чука с часове и тогава истинските емоции оживяват.

Първите месеци винаги са най-тежките от сутрешното гадене и се установяват в новата среда на мерки за безопасност и храни, базирани на храненето. Въпреки че това е магически процес, те се съгласяват, че понякога бременността настъпва тежка от настроението ви. Честото депресирано състояние сега се влошава, когато не може да бъде обичайното си аз. Бавно осъзнаването на това, че е достатъчно привилегировано, за да доведе човек на тази земя, се установява и майката скоро се подписва за този отпуск по майчинство и продължава да приема класове по бременност. С отглеждането на майката, бебето също расте.

Виж повече: 6-ти месец Симптоми на бременността

Първо, веднага след сливането, бебето се формира в термина, наречен бластоцист. Този бластоцист е малко оплодено яйце, което търси място в стените на матката, за да се прикрепи. Бластоцистът се нарича петдневно оплодено яйце, което чрез имплантиране се насажда в плацентата на маточната стена и процесът расте. След това той се превръща в ембрион, но в този момент той все още е в неловкото си същество без подходяща човешка форма. Едва когато вторият месец се хвърли, той образува плода.

Какво да мислим за този 9-ти месец от бременността:

С бързината да изберем идеалното име на бебето става все по-важно, необходимостта от това, да позволи на малкия ви да види светлината на света, сега става все по-трескава. Той е нетърпелив и вие се подготвяте. Тъй като тялото ви оставя фини признаци и намеци по пътя, последният месец от бременността със сигурност ще бъде запомнящ се за вас. Не винаги са трудните времена, които човек си спомня, но най-сладките моменти от партията. Подобно на времето, когато бебето ритна за първи път, ще бъде гравирано върху сърцето си повече от времето, когато трябваше да се справи с честото уриниране.

Фетално развитие на бебето в 9-тия месец Бременност:

До края, в деветия месец, той се е поставил с главата надолу за предстоящото събитие. сега той може да чуе гласа ви, да ви отговори и е готов да извика, щом излезе. Ето окончателните промени, които ултразвукът ще предприеме по-рано този месец.

Виж повече: 7-ми месец от бременността

Промяна на амниотичната течност:

Тъй като това е почти времето, човек може много добре да си представи бебето вътре и сега е готово да се измъкне. Но преди това има някои неща, за които трябва да се погрижим например за усъвършенстването на кожата на бебето. Когато се оформи, той беше просто чужда форма във вътрешността на пълна с течност торба в матката. Тази течност се нарича околоплодна течност, която е там, за да предпази кожата. С образуването на кожата, която е нова и изключително чувствителна, възниква необходимост от отделянето й от течността. Ето защо, след като кожата се образува, сиренето като бяло восъчно вещество покрива кожата и нейните околности. Налице е внезапно понижение на околоплодната течност като цяло.

Кожа:

В началото на времето кожата е мека и безцветна поради липсата на пигменти. Сега, през последния месец на последната слама, веществото, vernix caseosa в медицински термини, се отделя и затова веднъж чистата околоплодна течност вече е дебела и млечна в тен.

Позиция в точка:

Малката ви вече е приела воинната си поза, която ще използва за няколко дни, за да се измъкне от матката на майката. Сега тази позиция е причинена от самото му обръщане нагоре и по-напред към тазовата област, неспокойна да напусне. Тази позиция включва и огъване на коленете, като ги дърпа близо до гърдите му и ръцете му отгоре са готови да пробият.

Виж повече: 8-ми месец от бременността

Спящ:

Вече бебето ти е произвело тихо различен стил на сън. Сега той има любимия си стил на сън, където дори може да хърка малко. В ултразвук можете да го хванете в любимата си позиция. Прозяването и хълкането като рефлексно действие вече се развиха и завършиха, затова сега той може дори да оцелее извън матката.

Грижа за кожата:

С последния месец, в който бебето вече има повече мазнини под някогашната скелетна структура. С всеки изминал момент той става все по-закръглен и меките затишие в тялото му вече са засенчени. Косата в скалпа му също има своите пигменти. Веднъж отпусната кожа вече се изпълнява.

тяло:

В този момент тялото на малкото ви е започнало да започва с развитието на антитела, които помагат да се предпазят от склонни към него заболявания. Наддаването на тегло вече се забави и това е най-вече защото тялото му вече е достатъчно силно. Сега ръцете и мускулите са силни, а главата му започва напред в областта на таза. Въпреки това, тъй като шийката на матката не е достатъчно разширена, този процес отнема време, за да предизвика контракции. Костите на тялото на детето ви се развиват, въпреки че не са достатъчно силни, за да наранят вътрешните органи, когато той излиза.

Симптомите на 9-тия месец Бременност и как да се преодолее: t

Както обикновено майката преминава през някои промени в 9-тия месец на бременността.

Чести контракции:

Контракциите сега нарастват по брой и честота. Тези контракции се наричат ​​контракции на Бракстън Хикс, където контракциите се усещат като начин на тялото да ви каже да сте готови. Те са безболезнени, но притесняват, придружени от стягане на мускулите в долната част на корема. Обикновено тя започва в средата на месеца и свиването варира от 30 секунди до около минута. Е, това не е причината човек да се притеснява, защото това е само механизмът на вашето тяло, който ви подготвя за следващата ситуация. Ако обаче, с изключение на контракциите чувствате много болка, веднага се консултирайте с Вашия лекар и направете проверка за усложнения.

коластра:

Сега колострамът се е увеличил, както се случваше веднъж месечно, а сега се случва в редовен интервал, през който този месец повечето дни ще се събудите с мокър. Това е секреция от тялото ви, от гърдите, които са сладки на вкус и е първото мляко на бебето. Нищо не трябва да се тревожи за изтичането на гърдите, само че трябва да проверите ситуацията, че не се притеснява. За да избегнете тази ситуация, трябва да носите подплатени сутиени, преди да напуснете дома. Ако откриете, че сутиена е зацапан от кръв, незабавно докладвайте на лекаря. Saggy гърдата и стриите са проблем през тези дни и можете да го преодолеете, като носите сух сутиен и се опитайте да масажирате областта на корема с добавки от маслиново масло и витамин Е, когато са свободни, тъй като те са добре известни, за да предпазят кожата от разтягане и осигурява дълготрайно средство за защита.

Умора и безсънни нощи:

Ето една странна комбинация, в която може да се почувствате уморени през деня, но когато се опитвате да спите през нощта, се чувствате бомбардирани от притеснения. В резултат на това се създава тази странна комбинация. Без да се чувствате уморени, ще се почувствате нуждаещи се от почивка всеки път и ще се чувствате психически уморени заради вашите емоции и мозъка. Тези проблеми могат да бъдат преодолени, като се грижите добре за здравето си и следвате инструкциите, дадени от членовете на вашето семейство, които вече са били изправени пред тези ситуации. Също така, трябва да се отпуснете, когато е възможно.

Разширени вени:

На този етап се увеличава обемът на кръвта и се повишават хормоналните нива. Това често може да доведе до подуване на вените, което прави синьо-червения им цвят по-забележим. Това е общо определение на разширени вени. Те обикновено не са болезнени и най-вече генетични. Разширени вени траят дълго време и се влошава след всяка бременност. Спайдерните вени и варикозните вени не трябва да се бъркат, въпреки техните подобни симптоми. Няма постоянно решение за преодоляване на разширени вени, обаче, като се избягва дълъг участък на сядане в същото положение или изправяне за дълги часове, това трябва да помогне много. Упражняването на светлина трябва да бъде и начинът, по който трябва да се върви. Компресионни чорапи и студени торби са някои други решения, които осигуряват временно облекчение. Най-добрият начин да избегнете образуването на тези вени е да спите настрани, когато е възможно и да оставите кръвния поток да остане нормален. Трябва да се консултирате с Вашия лекар, ако нито едно от горните решения не изглежда ефективно.

Прекъсване на водата:

Това е най-важният риск, с който се сблъсквате на този етап, а вашата вода се разбива в средата на нищото или дори по-лошо на обществено място. Повечето жени обикновено имат време за разбиване на водата и това често се решава от лекаря да бъде изкуствено направено. Едва 15% от жените пречупват водата преди началото на контракциите. За да преодолеете тази ситуация, останете у дома и избягвайте напрегнатите дейности. Избягвайте огъването и позициите, които поставят бременността ви в риск.

9 месеца бременност:

Повечето от този 9-ти месец от бременността първата половина ще бъде прекарана в очакване на пристигането на бебето. Другата половина от нея ще бъде изразходвана в опит да се впусне в лечебните клиники и да се подготви за раждането. Очевидно може да бъдете рано или късно, но в никакъв случай можете да очаквате караница и тревога. И болка - и много от нея.

Диета и упражнения за 9-тия месец от бременността:

По-долу са описани диетата и упражненията за 9-месечна бременност.

Диета:

1. Витамин А:

Храни като спанак, моркови и сладък картоф трябва да се добавят във вашата диета, тъй като те пазят зрението ви под контрол. Предварително, зеленчуците помагат за развитието на ретината и роговицата на вашето дете.

2. Храни с фолиева киселина:

Тъй като желязото е задължително и сигурно, Вашият лекар трябва да Ви е дал с добавките си, но все пак можете да промените диетата си, без да се притеснявате. Богатите с фолиева киселина храни избягват всякакъв дефект на бебето до девет месеца, така че можете да добавяте в диетата си портокали, броколи, яйца, боб и картофи.

3. Витамин С:

За деветия месец трябва да си давате всеки плод и зеленчук, за да може тялото ви да остане здраво. Важен хранителен елемент, който трябва да бъде добавен за същото в списъка, са плодове като портокали, лимон и зеленчуци като броколи.

4. Калций:

Калцият е важен продукт за развитието на вашето дете. Той е богат източник за развитието на костите. Ето защо това е мега храна, предписана от лекарите от момента, в който сте ги посетили. Продукти като кисело мляко, сирене и сметана са богати на калций и трябва да се консумират само два пъти седмично и не повече от. Други зеленчуци като семена от сусам, овесена каша трябва да се приемат по-често.

5. Месо:

Повечето постно месо са безопасни за консумация по време на бременност, въпреки че бялото месо като пилето трябва да се задоволява с повече. Здравето на бебето е първостепенен приоритет от вашия вкус, така че избягвайте морски дарове и свинско месо, тъй като те могат да бъдат фатални за бебето. Месото поддържа теглото на бебето ви здраво и предотвратява раждането на поднорменото тегло.

Упражнение:

Режимът на тренировка за деветия месец трябва да бъде същият като първия месец. Повечето от тях трябва да са основни и не трябва да се движите или прегъвате твърде много.

1. Спане:

До 9-тия месец ще срещнете трудност да спите и да намерите правилната позиция за почивка. Хвърлянето и преобръщането в леглото ще запазят вашата вяра и пот.

2. Ходене:

Ходенето е най-доброто упражнение за всички месеци от бременността. Бъдете активни, като ходите в дома си, което ще ви бъде от полза.

3. Упражнения на Кегел:

Да, може би сте близо до датата на доставката, но правите тези упражнения през месеците и този месец, както и ще ви помогне да запазите мускулите на таза и да подобрите формата си през времето, когато контракциите ви звънят.

4. Пренатална йога:

Йога е най-доброто упражнение за всички, но по време на бременността все още е безопасно да се прави, тъй като повишава еластичността и здравината на тялото ви, като по този начин ви позволява по-добро съзнание и физическа сила по време на доставката.

5. Плуване:

Можете лесно да изберете плуване като режим на загуба на тегло и да поддържате равномерно наддаване на тегло. Плуването е лесно упражнение и гарантира, че ставите ви не са подложени на тест, като се има предвид вече слабото ви здраве.

Секс по време на бременност в 9-тия месец от бременността:

Ако чувствате, че сте готови да доставите бебето си, сексът може да бъде вашият рицар в блестяща броня, тъй като често може да предизвика контракции, както е известно. Въпреки това, тежките позиции трябва да се избягват, тъй като това може да създаде проблеми. Малка интимност е добра, стига да знаете и разбирате рисковете от свиване и доставка. Не се притеснявайте за детето си, там е неговият чувал, който ще го запази в безопасност.

Съвети за преодоляване на стреса по време на 9-тия месец Бременност: t

 1. Съхранявайте чантата в болницата, тъй като тя може да бъде по всяко време, когато бебето започне да звъни. Това ще бъде от голяма полза при избягването на тревогите в последната минута.
 2. Твоята емоционална езда ще стане по-луда. Добрата идея да запазите стреса си далеч е да имате позитивно мислене за всичко около вас.
 3. Топлите бани и леката музика правят дългите ви сесии на сън и нищо не намалява стреса ви повече от съня.
 4. Не позволявайте на първото си дете да се чувства изоставено от цялото нещо, тъй като неговата тъга може да бъде причина за стреса ви по-късно.
 5. Вашето тяло ще се промени много в тази фаза, за да поддържате бременността си гладка, да държите документите и записите за проверка наоколо, така че да не се стресвате за това по-късно.

Медицински лечения и прегледи:

Медицинските прегледи ще имат перфектна рутина и трябва да сте ги правили от последните шест месеца и бихте се използвали за процедурите. Сега остават само някои прегледи, които могат да се направят, за да се определи положението или деформациите на бебето. Повечето от вашите симптоми ще изчезнат сами, без лечение, но някои от най-често срещаните се нуждаят от лекарства, които няма да взаимодействат с бременността ви или ще увредят вашето бебе. Някои от тези лекарства са:

 1. Треска - парацетамол или ацикловир. Консултирането с Вашия лекар ще бъде умен ход.
 2. Антиацидни киселини.
 3. Запек- Избягвайте да отслабвате и минерално масло. Можете да приемате наркотици като Metamucil.
 4. Кашлица - Декстрометорфан.

Съвети и предпазни мерки:

 1. Внезапно седенето или изправянето или промяната на позицията на този етап може да доведе до спад в кръвното налягане и прекъсване на кръвоснабдяването. Опитайте се да ставате или да седите бавно.
 2. Пийте повече вода и спите повече от обичайното, за да дадете на тялото си останалата част, от която се нуждае, защото скоро скоро нещата ще отидат на юг.
 3. Не забравяйте да отрежете нездравословната храна от вашата диета. Това включва и виното и въглехидратите.
 4. Водата ви може да се счупи. Така че винаги дръжте телефона и дезинфекцираната кърпа.
 5. Лекарствата трябва да се приемат внимателно, тъй като иначе могат да доведат до вредни взаимодействия, сега, когато бебето е на път.

Сега бременността прави крайните кръгове за вас и вие се наслаждавате на тази фаза. Очевидно не можеш да чакаш да видиш малката си и това почти ще дойде твърде скоро. Просто се придържайте към тези съвети и предпазни мерки още малко.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Бременността от седмица 1 до 9 (Юли 2020).

Загрузка...