Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

10-те най-добри туристически обекта за посещения

Pin
Send
Share
Send

Визаг е една от любимите туристически дестинации на Индия. Мястото трябва да предлага красиви пейзажи, плажове и дори исторически паметници и реликви, които водят туристите в културата и наследството на страната. Висакхапатнам е част от Андхра Прадеш и увеличаващият се брой туристи е накарал правителството да поддържа местата на туристите още повече от преди. Тук е 10-те най-добри туристически места на Vizag, които са изброени по-долу.

Vizag Tourist Places:

1. Kailasagiri:

Kailasagiri предлага невероятна гледка към плажовете и прилежащите хълмове. Най-важното нещо, което привлича туристите е скулптурата на Шива и Парвати, която е огромна и изглежда доста в бяло. Мястото се развива с музей на кукли и хранене в близост.

2. Плаж Рамакришна:

Плажът Рамакришна е един от най-населените туристически плажове в visakhapatnam. Хората обичат да влизат във водни спортове и дейности на плажа. Този плаж е известен с празник, известен като Вишаха Уцав, който се празнува тук всяка година.

Виж повече: Туристически обекти в Камбоджа

3. Пещери Borra:

Пещерите Borra са важно археологическо място, което се намира на 1400 метра надморска височина в Anantgiri близо до Vizag. Известен е с образуването на сталактити и сталагмити и е религиозен. Тук местните хора се покланят на Шивалинга и също има идол на светата крава Камадуне.

4. Нос на делфините:

Носът на делфините е скалист нос, който е висок около 174 метра. Тя наподобява носа на делфин и така е наречена така. Можем да различим формата от картинката по-долу. Панорамната гледка на града от това място е красива и туристите не биха искали да пропуснат да видят известната фамилна къща наблизо.

Виж повече: Забележителности в Даман

5. Пещери Санкарам:

Картината на ступата, която виждаме по-долу, е една от най-важните будистки обекти в Андра Прадеш. Пещерите Саркарам и ступите са тук от 1 век и са посветени на Буда. От онова време тук са открити монети Сатавахана и ранна керамика.

6. Bhavikonda:

Bhavikonda означава "хълмове на кладенци" и според името наистина е хълм, който натрупва дъждовна вода в кладенеца. Той е един от най-старите места в Азия и наистина се счита за най-свещеното място за будистите, тъй като в него са намерени руини на тяхната цивилизация.

7. Военният мемориал:

Военният мемориал, известен още като „Победа в морето“, е бил посветен на смелите войници, които са пожертвали живота си за своята нация и да защитят останалата част от хората от опасност. Разположен е отляво на плажния път и е с лице към подводния музей. Тя е установена след победата на индопакската война от 1971 година. Тук се съхраняват бомби, изтребител, танкове и др.

Виж повече: Туристически места близо до Джаркханд

8. Ярада:

Yarada е частен плаж, който се поддържа от групата Agrigold. Разположен е зад нос Делфин и от там се открива красива гледка към плажа и град Визаг.

9. Плажът на Lawson's Bay:

Плажът на Лоусън е спокоен плаж, който не е пренаселен през цялото време. Двойките биха искали да прекарат известно време на плажа и да се насладят на зеленината, стояща на чистите златни пясъци. Водата на морето е първоначално плитка и е идеална за плуване и сърф.

Плажът на Лоусън е спокоен плаж, който не е пренаселен през цялото време. Двойките биха искали да прекарат известно време на плажа и да се насладят на зеленината, стояща на чистите златни пясъци. Водата на морето е първоначално плитка и е идеална за плуване и сърф.

10. Храм Simhachalam:

Храмът Симхачалам има своето значение от древния храм на храма на Шри Вараха Лахсминарасимха, основан през 11 век. Туристите и поклонниците се увеличават бързо в брой и също така е вторият най-богат храм на страната след Тирупати. Божеството, което е почитано тук, дава свята изява в истинска форма, известна като „Nijaroopa Darshan“, за 12 часа в година. През останалото време идолът е покрит с сандалово дърво.

Vizag е един от най-добрите места за туристическа атракция в Индия. има много красиви плажове и хълмисти райони. Харесвате ли тези визаг туристически места? моля споделете вашето мнение.

Източник на изображението: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Wonderful Bridges in Rhodopes. Чудните мостове в Родопите (Юли 2020).

Загрузка...