Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

15 Удивителни домашни средства за разреждане на косата

Pin
Send
Share
Send

Днес хората страдат от изтъняване и различни други проблеми с косата като избледнели оцветявания и други. Човек също може да бъде под различни проблеми, които могат да бъдат вътрешни поради липса на сън и неправилно хранене, което може да доведе до различни проблеми. Човек трябва винаги да се опитва да потърси лекарска помощ, ако домашните средства не работят. Обаче, ако те бъдат изпробвани, човек трябва да е наясно и с факта, че те дават резултати само когато те се следват редовно.

Човек трябва също да обърне внимание на диетата. Диетата трябва да се състои от цели листни зеленчуци, достатъчно хранителни вещества от плодове, плодови сокове и месо, черен дроб. Човек също трябва да консумира подходящи пресни салати и други млечни и пилешки продукти, които могат да бъдат полезни в борбата с вътрешните причини. Част от това, достатъчно вода и правилното сън също е от съществено значение. При необходимост може да се правят медицински изследвания и консултации, за да се открият вътрешните слабости. Хората, които редовно излизат извън къщата, могат да бъдат засегнати от замърсяване. Това често са причините, които могат да доведат до оплешивяване.

Най-добрите домашни средства за тънка коса:

По-долу е даден списък с отлични и популярни лекарства, които могат да бъдат изпробвани за лечение на изтъняване на косата.

1. Алое вера за изтъняване на косата:

Това е много популярно лекарство за жени, които страдат от пърхот и изтъняване на косата. Те могат да бъдат закупени от пазара и могат да бъдат нанесени върху чиста глава чрез разделяне. Това може да се запази за 20 минути преди измиване. Това също има и други свойства, които могат да дадат нов растеж.

2. Кокосово масло за тънка коса:

Кокосовото масло съдържа различни видове мастни киселини. Той също така е богат на хранителни вещества, които могат да се прилагат в горещ масаж, който може да помогне за добро подмладяване. Човек може да нагрее достатъчно масло чрез индиректна топлина и да го прилага редовно, за да забележи някакво подобрение. Кокосовото масло може да реши проблема с тънката коса.

3. Яйца за изтъняваща коса: t

Яйцето е едно от идеалните домашни средства за разреждане на косата. Има различни видове протеинови смеси, които могат да се приготвят с яйца. Човек може да смесва други съставки като пасти от нима или други листа, независимо дали те са завишени или се използват пресни, те могат да бъдат смесени, за да се получи здравословна смес, която може да се използва след разделяне с помощта на пръсти в редове. Те не трябва да се масажират. Те могат да се съхраняват за около 20 минути и човек може да носи шапка. След това може да се измие с нормална вода.

4. Зелен чай:

Това е друг естествен и много ефективен домашен лек за тънка коса, която човек може да направи. Тези листа не са само здрави, когато те са включени в ежедневната диета, но те също са важни, когато те се правят в погълнато решение, както човек обикновено има такива. Те могат да се охлаждат и да се измиват. Това може да се остави да престои половин час и след това да се изплакне с чиста вода. Това ще направи нишките по-управляеми и ще им даде блясък.

5. Amla за тънка коса:

Това е много популярен агент, който често се използва в различни видове масла и продукти, които спомагат за процеса на възстановяване. Това също е много полезно за намаляване на избелялото оцветяване на нишките. Това може да даде естествен чернокафяв оттенък. Човек може да си купи пакет от сух прах от пазара. Около 6 чаени лъжички са достатъчни за обем на раменете. Това може да се накисне за една нощ в топла вода. Това може да се приложи в продължение на 20 минути и след това да се отмие.

6. Семена от сминдух:

Те съдържат слуз, който може да помогне за постигане на гладкост. Шепа семена могат да се накиснат във вода за една нощ и след това да се заземят до паста, която може да бъде добра, ако се прилага за 20 минути. Сминдухът е едно от най-предпочитаните средства за разреждане на косата.

Виж повече: Как да направим косата по-мека

7. Авокадо за изтъняване на косата:

Това е много подхранващ натурален плод, който може да се използва за тези видове текстури и тънка коса, която е суха. Хората, които страдат от крехкост и изключително суха текстура, те могат да направят смес, използвайки над зряло авокадо. Тя може да бъде бита в смесителна мелница, която преди това е била почистена и не съдържа следи от масала или подправки. След това може да се направи паста с малко мляко. Това може да се приложи и върху други части на тялото, които са много люспести. Човек може да носи шапка и да седи 20 минути преди да измие това.

8. Neem за тънка коса:

Това може да бъде направено в паста, независимо дали те са закупени от магазини в суха форма или те са прясно заземени и използвани. Това е добре за всяка форма на сърбеж и това е противогъбично. Neem е друг вид естествено средство за домашно разреждане на косата, което е много лесно да се приложи.

Виж повече: Как да изстъргвате косата си

9. Бадемово масло за изтъняване на косата:

Това често се използва в горещи масажи. Това може да успокои ума, а също и това помага да се укрепят направленията при редовна употреба. Повечето от експертите използват като домашно средство за разреждане на косата, което също няма странични ефекти.

10. Хенови листа за тънка коса:

Човек може да използва тези прясно смлени в фина паста с помощта на малко синапено масло и след това да се остави да седне за около половин час. Много жени купуват пакетирани сухи прахове и след това използват топла вода за накисване. Те могат да бъдат напоени и човек може да използва обикновена вода за това. Водата трябва да е достатъчна в съда. Използваният съд обикновено е железен контейнер. Те дават повече цвят, ако човек ги използва за цвят. Вместо да се използват продуктите за оцветяване на пазара, това е съвсем естествено и също така няма странични ефекти. Те могат да се използват на интервали от един месец или да се използват два пъти месечно. Сместа трябва да е достатъчна, за да покрие цялата дължина на участъците.

Ето защо човек трябва да приема количеството прах, което се изисква според дължината. Обикновено човек може да вземе около 5 супени лъжици прахообразна смес и след това да се натопи във вода. Сместа трябва да бъде напълно напоена и това може да се остави за една нощ. Водата трябва да е достатъчна или да е изключително суха за употреба. След като това е било използвано върху главата, човек може да седне, покривайки го с пластмасова капачка за около 20 до 30 минути. След това може да се измие с обикновена вода. Това дава добър блясък, управляемост и също така дава естествен червеникав цвят.

Виж повече: Как да имате прави коса

11. Reetha:

Reetha, известен още като сапунен орех, се счита за един от най-добрите домашни средства за тънка коса. Този богат на сапонин плод на Sapindus mukorossi е бил използван от хора от източния и западния свят от хиляди години в правенето на сапун. Така че за всички хора, които изпитват изтъняване на косата или имат по-слаба коса от паяжина, се препоръчва да използвате Reetha, която е една от най-добрите средства за разреждане на косата. Естественото почистващо средство, изцедено от Reetha, има както противовъзпалителни, така и антибактериални свойства, подхранва скалпа и го прави здрав, в резултат на което косата се подхранва правилно от корените и става по-силна и изтъняването намалява. Това е едно от чисто естествените средства за изтъняване на косата.

12. Shikakai За изтъняване на косата:

Този храст е роден в по-топлите райони на Азия и се използва като един от билковите средства за разреждане на косата. Shikakai отдавна се използва от хората като билкови почистващи средства за коса и превантивни за загуба на коса, работи като естествен стимулатор на растежа на косата и също така прави корени силни, докато почистват състояния на кожата като пърхот, който обикновено е причина за изтъняване на косата и падане на косата. , Хората, страдащи от проблеми с пърхота, трябва да използват Шикакай и резултатите ще бъдат видими. Билката може да бъде изсушена и добавена към вода или масло и трябва да се масажира върху скалпа. Shikakai може да се комбинира с amla и reetha, за да получи страхотни и обещаващи резултати, които действат като хидратиращ, подхранващ и естествен препарат. Shikakai може да се счита за най-добрите домашни средства за изтъняване на косата.

13. Лук сок за изтъняване на косата: t

Ами за повечето хора мисълта за нанасяне на сок от лук на главата им означава „Eww“, но повярвайте ми, това е едно от най-добрите и нетрадиционни домашни средства за тънка коса. Ами очевидно миризмата ще кара всеки луд и това буквално ще предизвика сълзи на очите ни. Ами сега за тези, които мислят защо да прилагат сок от лук, отговорът е, че лукът съдържа сяра и твърде естествената сяра, която ще даде начало на скока за производството на колаген в кожата. Липсата на колаген е една от най-важните причини за загуба на коса, така че ако мислите да се откажете от един от най-добрите домашни средства за тънка коса, тогава помислете отново, защото тя работи (и ако сте „дължими” на миризмата) тогава съм сигурен, че можете да вземете душ, докато миризмата изчезне)

14. Богата на протеини диета:

Хората от цял ​​свят са наясно, че за да се живее здравословен живот, се изисква здравословна диета. Здравословната диета може да подобри здравето ви и въпреки това хората пожелават бързи храни, а не консумират богата диета (включете ме и в списъка). Здравословната диета също работи за укрепване на косата и контрол на падането на косата. Това е един от най-добрите и лесни домашни средства за изтъняване на косата. Включете в петела богата на протеини диета и вижте ефектите в косата, протеинът е основното съединение в косата, ноктите и т.н. Диетата може да включва храни, богати на протеини като птици, риби, яйца, соя, ядки от кисело мляко и други храна, която съдържа богата протеинова добавка. Без съмнение това е едно от най-добрите средства за разреждане на косата, без да се налага да харчите много.

15. Семена за лена за тънка коса:

Лененото семе е много добре известно със своите диетични ползи. Обогатено с мастни киселини и антиоксиданти лененото семе се оказва едно от най-полезните домашни средства за изтъняване на косата. Засенете лененото семе, разбъркайте го във вода и го консумирайте редовно сутрин. Можете също да приложите масло от ленено семе; подхранва скалпа и укрепва космените фоликули, като по този начин помага за намаляване на изтъняването на косата.

Най-добрите домашни средства за тънка коса са споменати по-горе, ако сте ужасени от това, че трябва да носите перука в бъдеще или ако имате косми от паяжина, не забравяйте да проследите тези средства за изтъняване на косата.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Words at War: Eighty-Three Days: The Survival Of Seaman Izzi Paris Underground Shortcut to Tokyo (Юли 2020).

Загрузка...