Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

15 Най-добри туристически места в Wayanad за посещение

Pin
Send
Share
Send

Wayanad е район, разположен в североизточната част на Керала. Wayanad има красиви туристически места, които са различни водопади, пещери, дървета, къщи, авантюристични горски обиколки, мистерии руини. Хълмовете и долините дават изключителен опит на туристите, заедно с приключенските спортове и преживявания, които те биха обичали.

Най-добрите места за посещение в Wayanad със снимки:

По-долу са изобразени 15 най-добри и красиви туристически обекта Wayanad за посещение заедно с изображения, които ви правят щастливи и пътуването ви никога няма да ви разочарова.

1. Връх Chembra:

Връх Чембра е най-високият хълм в Wayanad. Буйният зелен хълм привлича хората от цял ​​свят не само заради красотата си, но и заради приключенски преходи. Групи хора, които идват за екскурзии, правят лагери на хълмовете и Областният съвет за насърчаване на туризма предоставя на туристите хижи, трекинг оборудване, спален чувал и т.н.

2. Meenmutty Falls:

Meenmutty е великолепно падане, разположено на главния път между Ooty и Wayanad. Спадът пада на три етапа, а височината е около 300 метра. Това е най-големият водопад Wayanad, до който може да се стигне с 2 километров маршрут.

Виж повече: Туристически места Дехрадун

3. Язовир Банасура Сагар:

Язовир Банасура Сагар се намира в югозападната част на областта и е известен като най-големият язовир в Индия. Той е в близост до езерото Карлад и проектната зона, от която започва язовирът, също има известен маршрут за разходка. Има множество острови, които са се образували, когато околните райони са били потопени от язовира.

4. Водопади Четалаям:

Четалаем Фолс е близо до Sulthan Bathery в Wayanad. Тя не е толкова голяма, колкото Meenmutty, но тя също дава желание на всички авантюристи, които идват тук след преходи, или на наблюдателите на птици, които могат да видят много красиви птици, чуруликащи сред горите.

Виж повече: Gangtok туристически места

5. Храм Тирунели:

Храмът Thirunelli е известен храм в Wayanad, който е на повече от 3000 години. Храмът е посветен на Господ Вишну и е построен с 30 гранитни колони, за да бъде запазен. Той е разположен в близост до потока Папанасини и има мост на потока, от който туристите трябва да преминат, за да стигнат до храма. Thirunelli е едно от най-историческите места за посещение в wayanad.

6. Pakshipathalam:

Pakshipathalam е приключенско туристическо място в хълмовете Brahmagiri. Хората трябва да пресекат 17-километрова дива гора и предварително трябва да получат разрешение от отдела по горите. Има многобройни зверове и птици, с които туристите могат да срещнат и накрая да стигнат до дълбоките скални пещери на Пакшипаталам.

7. Езеро Pookot:

Езерото Pookot е естествено прясно езеро, заобиколено от зелени планини. Живописната красота привлича местните хора и туристите заради непокътнатата природа и поддръжката, които се извършват доста добре. Тук има и аквариум и зелена къща, а хората дори могат да ходят с лодка. Те също показват подправки и ръчно изработени предмети за хората. Това е най-красивото туристическо място в морето заедно с невероятна атмосфера и дълги дървета.

Виж повече: Туристически места близо до Западна Бенгалия

8. Пещери Едаккал:

Тайнствените пещери Едаккал се намират в планината Амбукути, на три километра от Амбалавайал. Скалите на пещерата бяха разделени естествено и те бяха издълбани много красиво, представлявайки хората и животните. Дърворезбите правят археолозите сигурни, че хората, обитаващи тук, през праисторическите времена са цивилизовани. Историите предвещават историята на Wayanad и Керала.

9. Светилище за дивата природа Tholpetty:

Tholpetty е популярен резерват за диви животни в Wayanad. Туристите обичат да прекарат нощувка тук. Над езерото е разположена кула за наблюдение, от която туристите могат да получат най-добрата гледка към животните, особено когато идват да пият вода от езерото. Хората вероятно ще видят слонове, елени, диви котки и красиви цветя на множество дървета.

10. Водопадите Соочипара:

Водопадите Соочипара е още едно красиво падане в Уаянад. Тя пада в три стъпала и има височина над 200 метра. В околността има красива живописна местност и има много диви животни, които могат да се видят в близост до брега. Ако посетите това чудесно туристическо място близо до улицата, щастието ви никога няма да свърши. Това са красиви водопади в Керала.

11. Kuruvadweep:

Kuruvadweep е едно от идеалните туристически места за посещение в Wayanad. Мястото е изпълнено с вълнуващи атракции и околността е хипнотизираща. Хората са очаровани от божествената красота на това място и това е една от причините толкова много хора да посещават това място толкова често. Тази защитена делта на реката предлага много неща за посетителите. Той е един от най-посещаваните места в Керала и е добре защитена зона. Той е доста голям и може да държи много хора едновременно. Тези, които са били на това място, говорят за невероятните особености и разнообразието от дейности, които можете да направите тук.

Тези, които посещават това място, никога не се връщат разочаровани и се очаква, че ще имате и много забавления на това място.

12. Ambukuthi Mala:

Тук е друга невероятна туристическа дестинация в Wayanad. Тази планина е един от най-популярните места в Керала. Хората от цялата страна идват да видят красотата на това място със собствените си очи. Намира се съвсем близо до Амбалавайал, а също и до спортни праисторически пещери. Има и много други неща, които можете да видите в това място. Мястото трябва да предложи много на туристите и може да се каже, че е едно от най-посещаваните места в Wayanad. Човек лесно може да се влюби в заобикалящата красота и отличното привличане на тази планина.

13. Земна язовир Падиняратара:

Това всъщност е едно от най-добрите неща, които можете да видите тук. Язовир Padinjarathara е един от най-добрите туристически дестинации в Wayanad. Хората от всички краища на страната идват да осъзнаят страхотната красота на това място. Това всъщност е най-големият земни язовир и се използва за редица цели. Мястото е наистина популярно туристическо място в Wayanad. Тя е изпълнена с мистерия и хората се вълнуват, когато посетят това място. Това е едно от най-добрите туристически места в Индия и привлича чужденци, които идват да го видят ежегодно.

14. Pakshipathalam Bird Sanctuary:

Човек не може да се отегчи в това страхотно място. Мястото е изпълнено с чудеса и може да се каже, че е едно от най-вълнуващите места в Wayanad. Той действа и като страхотна туристическа дестинация. Има много неща, които можете да направите тук. Възможностите да се забавлявате и да убивате времето са безкрайни, когато стигнете до тази дестинация. Наблюдението на птици също е една от най-популярните дейности на това място. Човек може да прекара почти цял ден да наблюдава изчезнали видове птици, които не могат да видят никъде другаде.

15. Музей на наследството на Wayanad:

Това е добре организиран музей, който е една от най-известните туристически дестинации в Wayanad. Музеят е пълен с наследство, а индийската археология, представена в този музей, също е много интересна. Това е един от малкото музеи в Wayanad и може да се каже, че е много популярен за излагане на страхотно наследство на индийската култура. Човек може да намери много неща, които да се намерят тук. В музея може да се получи и много информация, тъй като тя е пълна с цитати и стенни писания, които са образователни. Ако някога отидете в Wayanad, не забравяйте да посетите това място.

Има някои от най-добрите туристически места в Wayanad. Човек може да се забавлява напълно, когато те посетят тези места, тъй като има най-добрия избор на любителите на приключенията. Има много други съоръжения на това място, като възможности за пребиваване и заведения за хранене наблизо.

Изображения Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Топ 15 Чудеса на България (Юли 2020).

Загрузка...