Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

9 Най-добри туристически обекти във Виетнам

Pin
Send
Share
Send

Туристите искат да дойдат във Виетнам от цял ​​свят най-вече заради естествената красота. От Ha Long Bay до красивия мавзолей на Хой Ан и Хо Ши Мин, всичко това прави Виетнам едно от най-известните места за туристи. Освен плажовете и природните пейзажи, мястото предлага стари храмове, исторически паметници и показва техните традиции и култури. По-долу виждате някои известни Виетнамски туристически места със снимки.

Виетнамски туристически места:

1. Залив Халонг:

Залив Халонг е природно чудо, което има 1600 варовикови острови и островчета, които обхващат площ от 1500 кв. Км. това е известно място за заснемане на филми и фотосесии поради биоразнообразието и красивата природа. Тя е обявена от ЮНЕСКО за световно наследство през 1994 година.

2. Червените дюни:

Червените дюни разкриват спираща дъха гледка към фотографите и туристите заради червеникаво-кафявия цвят на пясъка, който свидетелстват тук. Тук хората ползват пясъчни шейни и летящи хвърчила. Местните хора идват тук за пикници. Най-красивото време, когато посетителите се стремят да видят това място е по време на залез слънце.

Вижте още: Места за посещение в Джодхпур

3. Тунели от Cu Chi:

Тунелите Cu Chi са военни музеи, които водят туристите през тесните и ниски тунели през метрото. Тунелът се простира на повече от 120 км и е започнал през 1948 г., когато Виет Конг води войни срещу френски. Това е едно от най-добрите места за разглеждане във Виетнам и хората се запознават с истинската история зад тунела през водачите и кратките филми, показани вътре.

4. Хой Ан:

В Хой Ан е известно място за търговия през 16-ти и 17-ти век. Градът е край морето и показва уникално съчетание на Изтока и Запада под формата на архитектура и храмове. Японски проектирани мост, дървени магазини и френски колониални къщи са някои места, които си струва да се видят.

Виж повече: Места за посещение в Сринагар

5. Phu Quoc:

Фу Куок е най-големият остров във Виетнам. Островът е известен със своите коралови рифове, тропически дървета и определено с великолепните плажове. Плажът Бай Дай е обявен за един от петте чисти плажа в света. Това е чудесно място за всички туристи да се насладят на слънце, да отидат на водни разходки или просто да се насладят на спокойствие, докато слушат вълните.

6. Nha Trang:

Нха Транг е морски курорт, който е на второ място по красив залив в света. Пясъкът на плажовете и водата на заливите са чисти и ясни, което привлича още повече туристите. Излизайки от плажа, хората стават свидетели на напълно градската част на града, с оживени улици и коли.

7. Делтата на Меконг:

Делта Меконг е разположена в южната част на Виетнам. Реката Меконг пада от тук и се смесва с морето. Делтата е пълна с оризови полета и произвежда половината от земеделието на Виетнам. В този регион има много жители и хората пътуват с лодки повече, отколкото с необработени пътища.

Виж повече: Туристически места на Удайпур

8. Паметници на Hue:

Паметниците на Hue са регистрирани като един от обектите на световното наследство на ЮНЕСКО. Известно е, че е столица, откакто царува цар Гиа Лонг от династията Нгуен. Комплексът предлага стотици паметници, а някои дори са разрушени. Градът включва гробници, храмове, библиотеки, музеи и др.

9. Музей на американските военни престъпления:

Музеят на американските военни престъпления показва бруталността, с която местните жители трябваше да се сблъскат по време на Виетнамската война. В галериите има снимки и военно оборудване. В нея има хеликоптер, ракетна ракета, изтребител, бомба, която тежи 6800 кг, и много други неща, които американците са използвали срещу виетнамците по време на война.

Тук можете да получите подробна информация за туристическите дестинации във Виетнам и близките забележителности. Когато планирате пътуване, не пропускайте тези красиви туристически места във Виетнам!

Източник на изображението: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Geography Now! Croatia (Юли 2020).

Загрузка...