Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Какви са ранните признаци и симптоми на бременността

Pin
Send
Share
Send

Предполагате ли, че може да сте бременна? Очаквате ли? Знаете ли симптомите на бременността? Това е много често срещан проблем, ако бременността не е планирана. Ако мислите за бременност, тогава трябва да знаете за техните симптоми. Ако знаете симптомите на бременността, тогава ще сте сигурни за това. Единственият начин да се знае със сигурност е тестът за бременност. Следователно, днес в тази статия ние казваме да обсъждаме симптомите на бременността.

Всяка жена е различна от другата и затова всеки има различни симптоми на бременност. Има първоначални симптоми на бременност, които могат да сочат към вероятността. Също така, поради причината, че първичните признаци на бременността често са подобни на това, което се случва точно преди и по време на менструацията, тези симптоми не са винаги известни.

Не всяка една жена има същите симптоми или дори същите симптоми от една бременност до друга. Има много видове индикации за бременност. Някои се случват преди да разберете, че сте бременна. Някои се случват по време на бременността. Някои успяват през последното тримесечие и някои изобщо не се появяват. Всяка жена се променя и практикува различни показания за бременност. Обърнете внимание на най-актуалните симптоми на бременност и научете какви са те, защо се случват и как да ги дадете.

Виж повече: Как да избегнем бременността

Въпреки това изследванията показват, че яйцеклетката се опложда в рамките на 12 часа овулация и не се удължава, отколкото започва да умира. По това време, ако знаете симптомите, вие сте в състояние да забележите бременност до след вграждането, което се извършва от около 7-10 дни след овулацията. Ако сте обмислили, ембрионът започва да създава hCG след имплантация, а не преди, така че не е вероятно да се идентифицира бременност или да има симптоми на бременност преди това време. Тестът за бременност в идеалния случай трябва да се извърши от деня, в който периодът ви би бил пропуснат.

Топ 25 признака на бременността:

Сега ви даваме списък на признаците, с които можете да сте сигурни за бременността си. Те са както следва;

1. Откриване:

Няколко дни след зачеването, обогатеното яйце се свързва с бариера на матката. Това може да изкорени една от първите следи от бременност - зацапване и. Също така се идентифицира като кървене на имплантация. Това се случва, където от 6 до 12 дни след това яйцеклетката се опложда. Някои жени забелязват светлинно зацапване, когато ембриона имплантира в матката. Така че, ако сте имали лек период този месец, може да мълчите да носите лек сноп от радост. Освен това кървенето, жената може да подпише бяло, млечно освобождаване от вагината си.

2. Подути или увеличени гърди: t

Промените в гърдата са ранните симптоми на бременността. Нивата на хормоните на жената бързо се променят след зачеването. От промените гърдите й могат да станат разширени, възпалени или бодливи седмица или две по-късно. Или те могат да докоснат по-тежки или по-пълни или да се чувстват нежно на допир. Можете също така да забележите, че гърдите ви са по-големи, както и подути, със сини вени, които са видими под кожата. Също така не забравяйте, че не всички жени изпитват тези промени, особено ако са били на противозачатъчни хапчета.

3. Пропуснат период:

Това е много често срещан симптом, който насърчава повечето жени да получат тест за бременност. Въпреки това, не всички пропуснати или късни периоди се предизвикват от бременност. Има много причини, освен бременност, за липса на период. Може да се окаже, че сте увеличили или загубили твърде много тегло. Хормонални проблеми, диета, стрес или умора и нередовен график са други потенциали. Някои жени пропускат периода, след като прекъснат приема на противозачатъчни хапчета.

Виж повече: Различни етапи на бременността

4. Глад за храна или неприязън към храните:

Въпреки че може да нямате твърдо желание да ядете кисели краставички и сладолед, няколко жени ще почувстват желание за определени храни, когато очакват. Това може да продължи през цялата бременност. Някои жени развиват неприязън към определени видове храна, първични по време на бременността, и това може да продължи и през следващите 9 месеца.

5. Спазми:

Тази индикация за ранна бременност също може да бъде плашеща за бъдещите родители, тъй като отново и отново има страх от спонтанен аборт. От друга страна, дори когато не е бременна, матката ви се свива многократно. Когато бременна, плодът се развива и се избутва край стените на матката, което го корени да се справи, това е много обичайно.

6. Сутрешна болест:

Сутрешната болест е добре известен признак на бременност. Терминът е объркващ, тъй като не всички жени го преживяват през сутрешните часове. Много жени се превръщат в "сутрешна болест" по време на следобедните и залезните часове или когато в ноздрите им се появяват точни миризми. Хормоналните нива на бременната жена могат да отпуснат източването на стомаха. Това добавя към гадене, често наричано сутрешно гадене, но може да се случи по всяко време през целия ден.

7. Умора:

Чувството за много сънливост е обичайна по време на бременност, започвайки от ранна възраст. Всъщност умората често е един от основните признаци на бременността. Една жена може да започне да се чувства забележително изтощена, веднага щом една седмица по-късно възприема това. Често се свързва с голямо ниво на хормон, наречен прогестерон, докато други неща, като по-ниски нива на кръвната захар, понижават кръвното налягане и подобряват производството на кръв. Ако сте бременна, вероятността да започнете да се чувствате по-малко изморена е около 12-та седмица, след като плацентата е изцяло направена.

8. Промени в настроението:

Измененията на настроението са типична част от съществуващи бременни, от друга страна тежките, непрекъснати и непрекъснати битки с депресия, тревоги и безпокойство не са. Много жени изпитват емоционални промени в настроението през цялата бременност, особено през първия триместър. Нормално е да преминете през различни емоции, тъй като хормоните са променливи и тялото се променя.

Виж повече: Съвети за здравословна бременност

9. Вагинален разряд: t

Както възниква шийката на матката, за да се образува слуз, за ​​да се блокира отварянето на маточната шийка и да се защити бебето от инфекции по време на бременност; може да има известно вагинално освобождаване. Той е различен от други разряди, свързани с дрождени замърсявания, тъй като няма да има желание, изгаряне или миризма.

10. Често уриниране:

За много жени това започва около шестата или осмата седмица след зачеването и може да откриете физически създаването на няколко допълнителни излизания в банята. От друга страна, тя също е причинена от инфекция на пикочните пътища, прекомерна употреба на диуретици и диабет, ако сте бременна; най-вероятно е поради хормонални нива.

Когато сте бременна, матката ви притиска открито върху пикочния мехур, което води до повече рецидивиращо уриниране. Допълнителното налягане и дуоденалните промени могат също да задържат корените. Разбира се, колкото повече бебето расте, толкова повече матката се притиска до пикочния мехур и допълнителните органи.

11. Гадене:

Гаденето е един от най-честите странични ефекти на бременността. Той се произвежда от повишаване на хормоналните нива поне около 80% от жените изпитват “сутрешна болест” през първите 3 месеца от бременността. За многобройни, това гадене не е по същество несъвършен справедливо за сутринта, а някои го чувстват през целия ден.

12. Повишена базална температура:

Той е известен също като High BBT означава базална телесна температура. Ако сте следили Вашата базална температура, уверен признак на бременност е покачване с около една степен, което отнема повече от две седмици след „потапянето“ на температурата, което означава овулация.

Ако често планирате своя цикъл и вземате вашите температури, ще забележите, че Вашият BBT ще издържи високо във вашата лутеална фаза. При прогестерон вашето BBT се увеличава при овулация и оставате вдигнати, ако сте бременна. Ако не сте бременна, BBT ще падне точно надолу и ще получите нормалния си период.

13. Пъпки или акне:

Може да откриете, че дори ако не получавате пъпки или акне, можете да ги хванете при първоначална бременност. Най-вероятно е да се отпуснете доста бързо, след като хормоните ви се стабилизират, а от друга страна се уверете, че не вземате или смачквате пъпки, които могат да оставят белези и / или бактерии за вечеря.

14. Болки в гърба:

По-ниските болки в гърба може да са индикация, че се случва първо при бременност; въпреки това, тя е корпоративна на знанието тъпа болка в гърба по време на бременността. Други обяснения са като очакваща менструация, напрежение, други проблеми с гръбначния стълб и телесни или умствени напрежения.

15. По-тъмни зърна:

Кожни промени са често срещани по време на бременност. Една от първите промени, които може да забележите, е сферата на кожата около вашите зърна (ареолите) да потъмнее. Това може да се случи около осем седмици.

Може също да откриете, че натъртвания навсякъде, където зърната ви стават по-отчетливи, а зърната ви по-изправени. Това се случва, когато тялото се прави за кърмене. Вашата вулва и вагината могат да се променят до по-дълбоко, пурпурно червено или с по-тъмен цвят.

16. Главоболие:

Честотата на мигренозните главоболия може да се увеличи с бременността. Много жени, които получават хормонални мигрени, откриват, че получават повече от тях по време на особено ранна бременност, обяснява Питман. Въпреки това, някои хора имат обратен опит и всъщност получават малко отсрочване от мигрена, докато очакват.

17. Разширени вени:

Жените са особено уязвими към разширени вени по време на бременността, най-вече поради налягането, което се размазва по долната кава на вената, наред с други причини.

18. Нарастване на теглото:

Наддаването на тегло е нормална част от бременността, но е важно да се види колко тегло трябва да се увеличи. Постигането на твърде много или твърде малко може да вдъхне трудности по време на бременността.

19. Отслабване:

Загубата на тегло се случва през първите етапи на бременността по-често, отколкото не. Най-вече поради наличието на знание за повръщане и гадене при бременни жени, това е стандартна част от бременността по време на основния триместър.

20. Чувствителност на миризмата:

Много жени имат деликатен интелект на миризмата по време на бременността. Тази индикация е един от най-разпространените ранни признаци, че може да сте бременна. Някои изследователи са залагали, че може да е да защитят жените от консумация на „развалени“ или замърсени храни, като по този начин се грижат за бебето от всякакви вредни токсини.

Бременността може да засили обонянието ви. Миризмите, които никога не са ви тревожели, могат да станат непоносими и да предизвикат гадене. Храната, както и готвенето на миризми обикновено е нарушител, а от друга страна всяка жена е различна и може да мрази всякакви миризми.

21. Главоболие и болки в гърба:

Много бременни жени съобщават за повтарящи се леки главоболия, а други изпитват дълготрайна болка в гърба. Една бременна жена може да има всички тези симптоми, или може би само една или две. Когато хормоните се променят, може да се случи главоболие. Въпреки, че това всъщност не е признак или симптом на бременността, фактът, че хормоните ви се изместват, ги носи.

22. Запек:

Запекът е една от най-големите общи проблеми, с които се сблъскват всички бременни жени. По време на бременността повишените нива на хормона прогестерон могат да ви направят запек. Прогестеронът причинява по-бавно поемане на храненето, като допълва червата. За да утешите проблема, пийте много вода, яжте много храни с високо съдържание на фибри и упражнения. Методите на инхибиране и методите на действие се изпълняват еквивалентно един на друг, тъй като се третира запек.

23. Коластра:

Освобождаването на зърната или коластрата е обичайна част от това да сте жена, независимо дали сте бременна или не. Много жени изпитват изтичане на коластра по време на бременността и по-късно раждане.

24. Замаяност:

Чувството за замаяност, слабост или колебание по време на бременност е често срещано явление. В максимални случаи тези симптоми са част от стандартните промени, които се случват в тялото на жената по време на бременността. Рядко причината за замаяност може да се нуждае от лечение, особено ако е упорити или забавя ежедневната активност.

Бременните жени са длъжни да се грижат, когато се чувстват замаяни. Те могат да бъдат свързани с разширяване на кръвоносните съдове, по-ниско кръвно налягане и по-ниска кръвна захар. Флуктуиращите хормони, когато се сборят с сърцето по-бързо, за да изпомпват повече кръв по тялото, могат да предизвикат бавно намаляване на кръвното налягане в началото на бременността.

25. Метален вкус в устата ви:

Някои жени протестират по странен “метален” вкус в устата си през бременността. За някои може да продължи цяла бременност.

Така че, това са горните симптоми на бременността, надявам се, че тази статия е много интересна и информативна. Внимавайте и се наслаждавайте на бременността си !!

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Ранни симптоми на бременността (Юли 2020).

Загрузка...