Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Коремна болка по време на бременност - причини и лечение

Pin
Send
Share
Send

Когато започнете да влизате във втория триместър на бременността, може да започнете да усещате някои от коремните болки. Няма причина да се паникьосвате обикновено, но ако имате някакви условия под наблюдение, може да имате за какво да се тревожите. Така или иначе, си струва да играете безопасно, когато става въпрос за живота на вас и вашето бебе. Така че, проверете какво е тревожно и какво не, и ако не сте убедени с него, винаги трябва да се обърнете към Вашия лекар. Въпреки че има няколко причини за коремна болка по време на бременност, има някои, които са причина да се притеснявате, а някои, които не са толкова много.

Какви са причините за абдоминалната болка по време на бременност?

Извънматочна бременност:

Фактите сочат, че 1 от 50 жени са изправени пред риск от извънматочна бременност, което е концепцията за имплантирането на яйцето някъде другаде, освен в матката. Ако все пак станете жертва на това, ще усетите интензивна болка и може да имате кървене в рамките на 6 до 10 седмици от бременността. Извънматочната бременност не може да бъде придвижена напред и ще се нуждаете от незабавно лечение. За да бъдете по-безопасни, проверете дали имплантацията е извършена в матката чрез ултразвуково сканиране.

Виж повече: Замаяност по време на бременност

Абортът:

Ако жените изпитват тежка коремна болка по време на бременност по време на първия триместър, тя не може да бъде добра. Също така, тъй като почти 15% от бременностите завършват под формата на спонтанни аборти, трябва да се грижите за кървене и спазми, точно като времето на менструацията.

Плацентарно отклонение:

При около 1 на 200 случая на бременност плацентата може да доведе до отделяне от стената на матката. Това е много сериозно усложнение, което трябва да се има предвид, тъй като плацентата е източник на кислород и хранителни вещества за бебето, което води до възпрепятстване на растежа на вашето бебе. Обикновено се срещат през третия триместър и под формата на прогресивна болка в долната част на корема по време на бременност. Ако сте имали анамнеза за разкъсване на плацентата или ако сте човек, който може да има високо кръвно налягане или сте имали някаква абдоминална травма, тогава най-вероятно сте предразположени към плацентарно разцепване.

Инфекция на пикочните пътища:

Увеличаването на риска от преждевременно раждане е тежката роля, която инфекцията на пикочните пътища играе по време на бременността. Някои жени обикновено се оплакват от внезапно желание за уриниране, усещане за парене при уриниране и кърваво уриниране. Повечето жени с инфекция на пикочните пътища също изпитват болки в корема по време на бременност. Проверяването на урината от Вашия лекар често нащрек за бактерии ще бъде в състояние да помогне за улавянето му рано и ранните етапи позволяват да се намали състоянието само чрез употребата на антибиотици.

Виж повече: Признаци на диабет при бременност

Камъни в жлъчката:

Горната коремна болка по време на бременност може да покаже наличието на камъни в жлъчния мехур, което е често срещано, ако сте на възраст над 35 години и сте с наднормено тегло. Болката през това обаче може да се разпространи и през гърба и раменете. Така че, дръжте очите си отворени за всякакви симптоми, за да сте сигурни, че вие ​​и вашето бебе сте здрави.

Апендицит:

Обикновено болката трябва да се концентрира като по-ниска коремна болка по време на бременност, но целият факт на бременността я измества на малко по-високо ниво. Увеличението на матката води до придаване на апендикса, който се издърпва почти до пъпа, което затруднява диагностицирането. Това е и една от многото причини, поради които жените са изложени на риск от смърт, т.е. късното диагностициране. Може да забележите гадене, повръщане и липса на апетит, както и горната коремна болка по време на бременност.

Какви са причините, които са безвредни за мен?

Е, вариращи от запек до болки в лигаментите, има много причини, които причиняват болки в корема по време на бременност. Докато растящата ви матка измества червата ви и сте по-склонни към запек и газ през цялата бременност, фактори като болка в кръглата връзка и контракции на Бракстън Хикс също допринасят за болката. Докато болката в кръглата връзка също е свързана с матката, тя обикновено се разгражда. Контракциите на Бракстън Хикс са по-скоро като контракции на практика. Въпреки това, ако не сте в състояние да разграничите Braxton Hicks от контракциите за раждане, направете обаждане на лекаря си.

Кога трябва да започна да се паникьосва?

Е, ако под паника искате да отидете да се срещнете с Вашия лекар, тогава трябва да сте нащрек за следното:

 • Ако страдате от коремна болка по време на бременност и преди 12 седмици.
 • Ако кървите или имате силни спазми
 • Ако сте имали повече от четири контракции в рамките на един час.
 • Ако имате тежка коремна болка.
 • Ако имате тежко главоболие.
 • Ако имате зрителни нарушения.
 • Ако ръцете, краката или лицето ви се подуят.
 • Ако изпитвате болка при уриниране или кръв в урината.
 • Ако изпитвате някое от посочените по-горе точки, е време да се обадите на Вашия лекар веднага и да ги посетите. Не забавяйте, дори ако имате намек за някой от тези знаци.

Виж повече: Откриване по време на бременност

Как да лекувам тази коремна болка?

Ами, за да бъдем точни, Вашият лекар трябва първо да открие причината за Вашата болка. Въпреки че, ако имате болки в корема поради общата и случайна причина, можете да опитате следното, за да облекчите болката или дори да я лекувате сами:

 • Не трябва да има внезапни движения.
 • Пийте повече течности.
 • Трябва да ядете малки и чести ястия.
 • Почивайте толкова често, колкото можете.

Сега може да сте в позиция да имате думата в нея. Но когато посещавате Вашия лекар, което трябва да направите, попитайте го за всякакви съмнения, които имате предвид. Можете да разберете дали вашата болка е сериозен знак или нещо, което може да доведе до усложнение или дори да попитате дали можете да облекчите болката, след като разбере какво е причинило тези болки.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Бусколизин е идеален при болки в стомаха, жлъчката и др. (Юли 2020).

Загрузка...