Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2021

15 най-добри йога асани за намаляване на корема мазнини

Pin
Send
Share
Send

Дали йога асана намалява мазнините по корема? Да, това е вярно! Йога е най-добрата опция за намаляване на коремната мазнина, в случай, че не искате да се потите твърде много при упражнения. Неправилен начин на живот, излишък в боклуци, липса на упражнения и най-вече произволно високи нива на стрес - всички те дават увеличение на отпуснатия корем. По този начин, йога не само помага за намаляване на корема мазнини, но също така ви позволява да управлявате тялото си плюс ум, както никога досега, смекчава рисковете, свързани с по-широк корем. Разтягане на корема и работа на корема е първият начин да започнете.

Това, което обикновено йога прави, за да намали корема мазнини е, че ще искате да изтеглите стомаха си към гръбначния стълб. Когато правите това, ядрото ви се ангажира, като правите корема си по-силен, като по този начин намалявате мазнините около корема. Звучи лесно? Е, това е нещо, което трябва да знаете. Ако сте решили да намалите мазнините в корема си, бъдете търпеливи, сигурно ще отнеме много време. Йога работи по този начин.

Извършването на йога, индивидът може да преживее интелектуален мир, както и да остане във форма, като също така ще постави самочувствие и ще намали нивата на стрес.

Йога асани за намаляване на корема мазнини:

Нашият нездравословен начин на живот и хранителните навици, както и никакви упражнения не са довели до голям брой случаи на затлъстяване. Повечето от мазнините се съхраняват около стомашната област и това е много трудно да се отървете от тях. Йога е доказан метод за намаляване на корема мазнини и също така осигурява здраво тяло и ум ви дава цялостното благосъстояние.

Редовната практика на йога укрепва ядрото и коремните мускули и по този начин допринася за по-плътна корема. Можете да практикувате йога, за да намалите мазнините в стомаха и асаните, които изискват огъване и усукване, също помагат да ви освободят от натрупване на газ, което причинява подуване на корема.

Висцералните мазнини се съхраняват в стомаха и рискуват много заболявания. Някои йога асани за загуба на мазнини в стомаха ще ви помогнат да изгорите тази упорита мазнина и ще намали общата телесна мазнина. Проучванията са доказали, че редовната практика на йога за една година е помогнала за намаляване на мазнините и инча на кръста.

Тук ние обясняваме как да намалим корема мазнини от йога асани. Тези йога пози не само за корема мазнини и полезни за фитнес и здраве за мъжете и жените.

В тази статия, ние изложихме някои от най-добрите йога тренировки за корема мазнини, които трябва да се опита, за да се намали корема мазнини, със снимки:

1. Поза на колелото на йога (чакрасана):

 • Легнете на гърба си, извийте коленете си. Краката ви трябва да стоят на пода и да се държат по-близо до задните части. Поставете ръцете си на земята, дланите трябва да са прави и да се държат и раменете.
 • Сега вдигнете главата и рамото си и след това повдигнете бедрата си от земята и се изправете на ръцете си плюс краката си.
 • Можете да опитате да се опитате да вдигнете един крак във въздуха за 20 секунди. Трябва да повторите същото от другия крак.
 • Опитайте тази йога за загуба на мазнини в корема.

Как помага?

Тази асана е идеална и е една от най-ефективните йога асани за загуба на мазнини в стомаха. Той разтяга мускулите в стомаха и също работи върху горната част на тялото и гърба, като по този начин тонизира областта на корема.

2. Поза на йога обущар:

 • Позата на обущаря е една от най-лесните плюс задължителна поза на йога. Искаш да седиш направо на гръбнака.
 • Коленете ви трябва да са усукани, а стъпалата на краката ви трябва да са една срещу друга.
 • Трябва да натискате подметките съвместно и да хванете тази поза поне за минута.

Как помага?

Тази асана подобрява гъвкавостта чрез отваряне на слабините и бедрото. Това също прави коленете и бедрата силни и по този начин намалява корема мазнини.

3. Поза на лодка:

 • Седнете на подложка и изпънете краката си. Вашите колене трябва да бъдат издърпани, бедрата трябва да бъдат стегнати и да се посочат пръстите на краката.
 • Сега се опитайте да вдигнете краката си на земята и да носите краката си под ъгъл от 45 градуса. Вдишайте, докато вдигате краката си и избягвате да навивате коленете си.
 • Гръбначният стълб трябва да е прав плюс тялото ви трябва да направи V форма. Повдигнете ръцете до височината на раменете.

Как помага?

Също известен като Nauk Asana, лодката поза укрепва ядрото и стяга мускулите на корема. Редовната практика на тази йога асана доказа, че укрепва и постига желаните резултати.

Виж повече: Какви са ползите от Суря Намаскар

4. Йога Капотасана (Поза на кралски гълъб):

 • Седнете на краката си до коленете си, плюс телета, заключени заедно. Може да искате да използвате няколко меки кърпи под вас, за да избегнете болката.
 • Сега пристъпи на колене и сложи ръце на бедрата. Протягайки торса, погледнете отгоре.
 • Хванете петите си бавно, едната ръка следва другата. Извивайте назад и разширете гърдите с корем.
 • Завийте повече торса си и сложете главата между краката си и останете 20 секунди.

Как помага?

Можете да изпитате масата в ръцете си. Тази поза е ценна за втечняване на мазнините в приблизително всички области на тялото. Той също упражнява гръбначния стълб и крайниците, правейки ги по-гъвкави.

5. Йога:

 • Започнете в Downward Dog, извийте коленете си малко на земята, а след това скочете краката си нагоре, най-накрая се опитвате да заредите коленете си над бедрата.
 • Ще преживеете подобно на това, че се подготвяте да се качите в стойката за ръце. Повтаряйте тези ритници бързо - следващите стъпала ще ударят земята, ще се върнете обратно - от 25 до 50 пъти.

Как помага?

Тази йога ангажира корема ви и корема мазнини избледнява далеч в нито един момент. Тази асана ви помага да се отървете от нежеланите мазнини в средата.

Виж повече: Болки в долната част на гърба упражнения йога

6. Поза на локуса на йога (Shalabhasana):

 • Обърнете се с лицето надолу към дланите си срещу земята. Когато вдишвате, трябва да повдигнете краката си, без да извивате коленете си.
 • Вашите горната част на торса и ръцете също трябва да се повдигнат, като ви дават участък от коремните мускули.
 • Успокойте се на корема. Тази поза е много полезна за намаляване на коремната мазнина.

Как помага?

Тази поза поставя силен натиск върху стомаха и мускулите се разтягат, помага да се отървете от мазнините в стомаха и също така стяга мускулите в областта на корема.

7. Сурия Намаскар (Приветствие на Слънцето):

 • Това е среща от 12 йога пози, плюс напред заедно с назад крива позволяват участъци, докато дълбоко дишане изпълнява по време на работата помага за детоксикация.
 • Направете Surya Namaskar ежедневно сутрин срещу слънцето, за да съберете максималните ползи.
 • Започнете бавно, с пет кръга, като увеличавате броя на точките бавно над времето. Потвърдете, че поддържате бутилка вода от вас.

Как помага?

Освен укрепване на мускулите на гърба и горната част на тялото, suryanamaskar помага да се изгарят мазнините по цялото тяло. Когато оптималната мазнина е изгорена, тя се фокусира върху мазнините около коремната област. Той също така подобрява гъвкавостта, като по този начин ви помага да практикувате ефективно.

Виж повече: Анатомия на йога

8. Седящият преден завой:

Също известен като paschimottanasana, където човекът трябва да седи с протегнати пред нея крака и след това с протегнати ръце, насочени нагоре, трябва да се направи вдишване. Това следва модела на издишване, където ръцете заедно с горната част на тялото се огъват към краката, като гръбначният щифт е прав и дланите се държат на краката. Това е чудесен начин да получите някакво упражнение за стомаха, което наистина ви е необходимо, за да изгорите излишната мазнина в тялото си.

Ето как да направите това:

 • Протегнете краката си и седнете направо.
 • Вдигнете ръцете си и вдишайте бавно
 • Докато издишвате, се наведете напред и докоснете пръстите си. Уверете се, че не огъвате коленете си.
 • Докоснете главата си до бедрата и дръжте пръстите си.
 • Останете в тази поза за около 20 секунди.
 • Повторете.

Как помага?

Тази асана е чудесна техника за релаксация и тонизира и укрепва цялото ви тяло.

9. Устрасанската йога:

Устрасана или позата на камилата е йога за намаляване на корема и укрепване на мускулите. За да практикувате тази йога поза

 • Коленете надолу на коленете си и след това огънете торса назад в извита форма към петите, докато ръцете му се връщат назад, поддържайки теглото на горната част на тялото на гърба на крака.
 • Номерът е да задържите позицията за известно време, продължително издишване на вдишване и след това да се върнете към основната поза и след това да го направите отново.
 • Това трябва да се направи последователно през следващите няколко дни за най-добри резултати.

Как помага?

Тя ще укрепи вашите мускули, което е от съществено значение за намаляване на корема мазнини. По този начин тя също ще укрепи гръбначния ви стълб и с течение на времето, гръбначният ви стълб ще стане силен и лесен.

10. Поза Кобра:

Можете да използвате йога кобра поза за намаляване на корема мазнини. Ето вие:

 • Започнете, като лежите на предната си част, а ръцете ви стоят настрани от вас.
 • Сега вкопчете костния си мозък, докато сте напрегнати корема си и започнете да вдигате раменете си, талията нагоре.
 • Можете да използвате дланите и лакътя като опора, докато накланяте главата си, създавайки лек пробив на мозъка.
 • Останете в тази поза за около 30 секунди.
 • Повторете два пъти.

Как помага?

Тази асана е известна с намаляването на мазнините по корема, както и с тонизиране на мускулите на гърба.

11. Поза на рамото:

Втората е йога за рамото за намаляване на корема мазнини.

 • Първите стъпки включват да лежите по гръб, а ръцете ви да са легнали до вас. тук трябва да използвате силата на горната част на тялото, за да балансирате цялата долна част.
 • В началните етапи може да се нуждаете от допълнителен чифт ръце, за да помогнете.
 • Започнете с повишаване на долните крайници до точката, в която те стават перпендикулярни на тялото.
 • Сега използвайте лактите си, за да поддържате тялото си, докато вдигате бедрата си във въздуха, като полагате цялото тегло на рамото и горната част на тялото.

Как помага?

Йога има някаква сериозна извиваща поза, която ще подобри храносмилането ви и така ще изчисти мастните натрупвания в корема. Когато се занимавате с мускулите на краката и ръцете, това, което правите, е, че давате възможност за изграждане на повече мускули и по този начин изгаряне на излишната мазнина.

12. Позънки:

Позата на лъка е добра йога за намаляване на корема мазнини. Тук, в тази част, тялото ви всъщност имитира формата на лъка и започнете да лежите на вашия фронт. Този път поемете дълбоко дъх и докато вдигате горната и долната част на тялото от двата края, докато се балансирате върху корема си. Ръцете ви на гърба ви вече могат да използват краката като хватка, за да създадете влекач, докато усъвършенствате баланса.

Ето как го правите:

 • Легнете на стомаха си.
 • Огънете двата си крака и леко повдигнете гърдите си.
 • Дръжте глезените и леко повдигнете бедрата си.
 • Тъй като бедрата и гърдите са повдигнати, асаната се фокусира върху корема.
 • Останете в тази поза за около 30 секунди.
 • Повторете два пъти.

Как помага?

Тази поза, позата на лъка, е известна с това, че прави гръбнака ви наистина гъвкав и се фокусира върху мазнините по корема, като по този начин го намалява.

13. Позиция за освобождаване от вятър:

Трябва да се чудите как да намалите корема мазнини с помощта на вятъра облекчаване поза? Тук използваме напрежението, създадено в областта на корема, за да намалим паунда на стомаха.

 • Започнете с легнало по гръб.
 • Сгънете коленете си и ги доведете до корема.
 • С долната си банка хрускайте, опитайте се да вдигнете главата си, като доближите брадичката колкото е възможно по-близо до коляното.
 • Вашият корем до сега трябва да бъде напрегнат и възел, създавайки налягане, което изгаря съществуващата мазнина.

Как помага?

Известна също като Pawanmuktasana, тази асана трябва да се практикува с повишено внимание. Укрепва и тонизира мускулите на корема, краката, ръцете и долната част на гърба. Помага при храносмилането и по-доброто кръвообращение.

14. Позиция на Warrior Twist:

Това е вариант на обичайната война. За да започнете, трябва

 • Формирайте воинната поза, където една от вашите крайници, поставена пред другата, създава влекач между тях, а крайникът зад гърба.
 • Сега, вместо да се накланя назад, този път завъртете горната част на тялото на едната страна, възможно най-много.
 • Ръцете ви могат да се държат сгънати пред гърдите си, за да се помогне на обрат.
 • Останете в това положение за около 5 вдишвания, така че сърцевината ви да се заеме.
 • Това е добър начин за намаляване на мазнините чрез йога.

Как помага?

Тази поза заздравява бедрата и също тонизира раменете, ръцете и бедрата. Той също така тонизира основните мускули, като по този начин намалява мазнините от корема.

15. Поза на моста:

Йога за корема мазнини също включва мост поза в инвентара си.

Ето как го правите:

 • Легнете на гърба си.
 • Този път тялото ви е крайно, врата и пръстите остават на земята, докато създавате дъска с тялото си.
 • Рамото отнема малко натиск, докато вдигате тялото си, като придържате пръстите си на земята.
 • Поставете ръцете си до себе си или го използвайте за хващане, за да поддържате баланса на пръстите.

Как помага?

Тази йога асана помага за подобряване на стойката и спомага за по-доброто храносмилане. Тя отваря гърдите ви и тонизира бедрата ви, работещи чак до корема. Вие ставате по-гъвкави и тя разтяга долната част на тялото и я тонизира.

За много хора загубата на мазнини по корема е далечна мечта. Няма да е за вас, ако редовно следвате тези пози (йога асанаса). Йога не работи само върху тялото, но и върху другите ви органи, а ядрото ви е основният фокус. Освен тонизиране, той също стимулира жлезите, като по този начин подобрява работата на вашите органи. Той помага за постигане на баланс и също губи мазнини по корем с редовна практика и постоянство. Винаги тренирайте под обучен инструктор по йога и потърсете медицинска помощ, ако имате някакви здравословни проблеми. Започнете да живеете здравословен живот от днес!

Източници на изображения: Shutterstock

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Упражнения за Паласки и Целулит (Януари 2021).

Загрузка...