Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2021

30 Красива колекция Paithani Sarees със снимки

Pin
Send
Share
Send

Paithani saree е много популярен марати сари. Сарито е от град на име Пайтани в Махаращра. Той е известен със своите ръчно тъкани копринени сари и ярки комбинации от цветове. Можете лесно да идентифицирате оригиналните Saithani sarees с неговите герои и функции. Характерните особености на тези сари са паулът, проектиран палу с живи работи зари. Калейдоскопичният дизайн е друга уникална характеристика на този сари чрез тъкане на една цветна нишка и друг цвят по дължина. Различни други мотиви се предлагат и в дизайнерските Saithani Paithani. Границата и pallu са основните акценти на Saithani Paithani. Също така се счита за един от най-богатите сари, които се предлагат в Индия, която се изнася и в други страни.

История на Paithani Sarees:

В случай, че се чудите какво ги прави популярно търсени избор, ето някои неща, които трябва да знаете за Saithani Paithani.

  1. Пайтани датира от династията Satavahana, която е управлявала между втория век преди Христа и втория век след Христа.
  2. Този фин копринен ръчно изработен сари получи името си от града, в който произхожда, който е Paithani, разположен в Аурангабад, Махаращра процъфтява по време на ерата на Mughals, особено по време на управлението на Aurangzeb. Той наказва тъкачите на Джамдани, за да ги насърчи да произвеждат нещо креативно и романо, затова Пайтани въвежда различни новости във външния вид на традиционния пайтани.
  3. Когато индустрията на тъкачеството Paithani преживя препятствия с индустриалната революция и с появата на британското управление. През 17-ти век пешвите поемат отговорността да популяризират плавателните съдове и следователно уреждат тъкачите на Paithani в Yeola, която сега е производственият център за Paithani. От този момент нататък Пайтани преживява нов живот.
  4. Една от специалитетите на Paithani sarees е, че е налична в шест и девет ярда, като най-интересната част от ръчната тъкан на Paithani е, че и двете страни на сари изглеждат точно по същия начин. Дори границата и палубата! Това е знак за ръчно изработения Paithani.

Най-добри и красиви чисти пайтани сари с изображения:

Ето, топ 30 Paithani сари дизайн със снимки, които са илюстрирани със снимки, които със сигурност ще ви привлекат.

1. Цветен дизайн с червени цветове Paithani Saree:

Тази червена сарита на Paithani има златни точици на пола по целия сари. Границата и палубата са с виолетово и розово цвете. Границата на този сари е доста по-широка, което я прави великолепна със зари работи. Тази традиционна Paithani коприна има лъскава текстура, която прави тази част от сари привлекателна.

2. Зеленото Paithani Saree със златно проектирана граница:

Този нов Saithani Сари е светло зелен цвят ефект, който е в контраст с многоцветни граници. Наистина има забележителна перспектива. Златни мотиви се правят върху зелената част на сарито. Ръчно тъкани пауни, проектирани граница и pallu е основната атракция. Специалността на този сари е великолепната палу и границите. За да имате контрастен вид, свържете този сари с червена блуза.

3. Blue Paithani Saree с червена и златна граница:

В тази Paithani копринена сари, основната работа се вижда в секцията pallu. Червената и златната граница на зори се простира по цялото парче сари. Особено традиционни мотиви се правят по цялата синя част. Pallu е основно златна резба с различни резбовани флорални дизайни.

4. Ръчно изработено пайтани Сари:

Защрихованото лилаво сари със златни работи изглежда красиво. Този пурпурен сарита на Paithani има златни точки. Границата и палубата са проектирани по различен начин с червени и зелени работи. Тези фини меини са ръчно изработени дизайни и имат традиционен вид. Това е един от най-добрите копринени сарита.

5. Изключено бял печат Paithani Art Silk Saree:

Тази белезникава коприна Paithani е просто текстура на тялото с великолепно палу. Обикновено златната граница с лъскаво червено покритие от двете страни на границата минава покрай тази белезникава сайта Paithani. Виолетовият и зеленият дизайн на палубата изглеждат много примамливи. Това може да се носи в традиционни или религиозни случаи.

6. Небесно синьо оцветени тежки Pallu Paithani Saree:

Най-новият Saithani Paithani е небесносин цвят, който е смесен с копринена текстура. Вие просто изглеждате великолепно дори в тази светла сенчеста сари. Широките граници на зари са доста подчертани, а долната част на палубата има същите проектирани многоцветни работи. Въпреки това синьото тяло на сарито има златни точки в сарието.

7. Pire Paithani Saree:

Самостоятелно кръпка работи се виждат в този рани, тъмен нюанс на розово цветни Paithani копринени saree. Тя е съчетана с обикновени златни граници. Pallu се контрастира със златната основа и върху него се правят дизайни на пауни. Модерният стил се съчетава с традиционната Paithani saree изглежда елегантно. Този дизайнерски сари може да се носи на приемни партита.

8. Тъмно синьо Paithani копринено сари със стил Meena Booties и Peacock:

Тази сайта Paithani има миени ботуши върху сините части. Това тъмно синьо се съчетава със златисто и червено, които имат отразяващ вид. Pallu има кръгли и паунови дизайни, направени алтернативно. Обогатяващият златист цвят на палубата изглежда изключително със зелено.

9. Горчица жълто пайтани копринено сари:

Горчично-жълтият Paithani saree изглежда красив с оранжева граница. Както жълтите, така и оранжевите цветове са доста ярки и тази перспектива е подобрена и от zari works. Жълтите секции имат златни мотиви, а оранжевият цвят има многоцветен дизайн на пауна със златни ивици. Златните ивици също минават по оранжевата граница.

10. Традиционна бяла Paithani Saree с оранжева граница:

Този традиционен Paithani бял сари има оранжево дизайнерско палу. Той също има оранжеви граници със зари работи. Zari работи по границата и над pallu е наистина много окото закачливо. Вие със сигурност ще харесате това уникално проектирано сари. Днес белите сари не само са предпочитани от възрастните жени, но и сегашните дами са избрали тази комбинация.

11. Жълто оцветени със зелена граница Paithani Saree:

Зелената и жълтата сари изглежда много красива с цветовата комбинация. Макар и просто проектираната си Paithani копринена сари, копринената текстура и контрастните цветове правят този сари изглежда абсолютно елегантен. Pallu се състои от дизайни, оформени от пауни, със зари произведения, а границата е просто златистозелена.

12. Лъскава розова Paithani Saree:

Това сайра сайта Paithani има блестящ розов ефект с уникално проектиран палу. Този цвят идеално се харесва на дамите, които имат добър тен. Pallu има калейдоскопски ефект с многоцветни. Границите имат дизайн на пауни с различни цветове, а също и със зари работи. Опитайте тази последна от колекцията Saithani saree.

13. Черно-бяло пейваи пайтани сари:

Проверете белия и черния дизайн, който се вижда навсякъде в сарито на пешуаи Пайтани. Проверките са смесени по различен начин с тази Paithani коприна. Зелената граница минава покрай сарите със златни работи. Pallu също се състои от зелена част със златно проектирани работи. Този най-нов дизайн на Saithani saree е стилен и придава традиционно докосване.

14. Дизайнер Paithani Saree със синя граница:

Живите цветове на сарите са червени и сини домати. И двете великолепни цветове изглеждат атрактивни с тази комбинация в това парче сарита Paithani. Върху червената част се правят златни мотиви, а синьото палу има блестящи златни работи. Този сари изглежда абсолютно елегантен и можете да го свържете с блестящата златиста блуза.

15. Зелено пайтани копринено сари с оранжева паунова граница:

Тъмнозеленото Saith Saith със златни точки има малки златни точки, които подсилват тази тъмна сенчеста сари. На оранжевите граници се правят фини златни работи. В лъскавият златен pallu има блок дизайн в същите цветови комбинации. Този геометричен модел из целия сари изглежда перфектен във вас. Зелената блуза със златни мотиви ще завърши изгледа.

16. Черноцветни Paithani Saree със златна граница:

Черният винаги е предпочитаният избор. Този сари има контрастен цветен ефект със златни и оранжеви контрастни цветове. Оранжевите граници с фини зари произведения имат лъскав изглед. Точките на полка са навсякъде по черното сари, с изключение на палубата. Pallu с различен стил на дизайн ви кара да изглеждате привлекателно в това черно Saithani Paithani.

17. Виолетови пайтани копринени сари с оранжева дизайнерска граница:

Виолетовата Paithani копринена сари има малки точки в цялото тяло на този сари. Оранжевата и златната нишка се тъкат, като едновременно придават лъскав вид на сарието. Фината текстурирана сарита Paithani има жизнена перспектива. В pallu е от оранжев цвят в рамките на този дизайнер zari работи са направени.

18. Богато синьо Paithani Saree с папагал Зелена граница:

Тази полу-Paithani сари има подчертана комбинация. Зелената граница на папагала и палубата се съчетават с тази богата синя коприна Paithani. Този сари има златен мотив и границите са просто проектирани. Зеленото палу има различни сенчести зелени и сини работи. Това е един от най-добрите paithani sarees.

19. Ярко червена паунова граница изкуство коприна Paithani Saree:

Това изкуствено копринено сайта Paithani изглежда наистина великолепно с червен цвят. Този великолепен червен цвят подхожда на всички и тази сватбена сари е с тежък дизайн. Моделите, оформени от паун, се правят по долната половина на палубата. Границите са също така проектирани по същия начин главно в зелени и златни цветове.

20. Тюркоазена коприна Zari граница ръчно тъкани Paithani Saree:

Това тюркоазено пайтани копринено сари има успокояващ ефект. Границите и палутата са проектирани по различен начин. Златисто-жълтите точки са над тюркоазната част. Границата има калейдоскопичен ефект от синьо и златно, което е изобразено просто. Pallu се прави контрастиращо със златния ефект и върху него се правят многоцветни паунови стилове.

21. Пурпурен пайтани копринен сари с многоцветно палу:

Това парче е идеално за сватба и ще привлече жените с великолепните си творби. Флоралните работи се извършват по границата и по същия начин се проектира палу с многоцветен цветен ефект. Виолетовата е минималният цветен компонент на този сайта, който несъмнено подобрява красотата на този сари.

22. Зелен и тъмно-червен чист сари с копринено сате:

Това ръчно изработено сари е с тъмен нюанс и има калейдоскопски ефект в тази Paithani коприна. Това тъмнозелено зелено също има червеникав ефект, тъй като две различни нишки се тъкат заедно. По целия сари се правят златни мотиви. Червеният pallu има храм дизайн над равнината граница и също има паун дизайн.

23. Белият дизайн на Paithani Silk със зелен памук:

Тази бяла пайтани сари има минимален дизайн над тялото на сари. Състои се от зелена лъскава граница. Pallu има зелен оттенък, върху който се правят дизайни с многоцветни ефекти много фино. Този сари е за предпочитане да се сдвои с зелена блуза. Това е един от най-добрите paithani sarees.

24. Бели и червени ръчно тъкани копринени сари със собствен дизайн:

Комбинацията от червено и бяло има традиционно докосване в нея. Този червено-бял комбиниран сарита от пайтани с коприна изглежда много елегантно. По-голямата част от сарите е оставена проста и проста, с изключение на границата и палубата. Чудните работи се извършват над палу и границите. Това е един от най-добрите paithani sarees.

25. Многоцветен дизайнер Paithani Saree:

Дизайнерският облик на този saithani paithani има необичаен изглед. Специалното докосване е дадено в този сари чрез осигуряване на флорален дизайн в целия този сари. Това е време, в което се приемат ръчно изработени сари, тъй като се състои от много фини многоцветни дизайни. Това е един от най-добрите paithani sarees.

Виж повече: Проекти на Gota Saree

26. Прищна бяла пайтани копринена сари с малки пистолети и реална граница на Зари:

Малките ботуши над белия цвят на базата на този paithani saree осигуряват елегантност. Границите на zari имат дизайн на паун и оранжев ефект. Божествеността на тази девствена бяла сари е наистина осезаема. Можете да добавите този сари във вашия цвят на сватбата, за да добавите някои традиционни граници и дизайн.

27. Бяло самодизайн Paithani ръчно тъкани сари:

Самостоятелно проектиране над белия paithani handree на Сари е уникална характеристика на този saree. Този сари няма тежки конструкции. Самостоятелно проектираните работи изглеждат прости. Ако предпочитате прости, създадени за ръчно изработени сарита, трябва да изберете това с кафяви и морски зелени части. Морската блуза с къс ръкав идеално се съчетава с това парче сари.

Виж повече: Kantha бродерия Sarees

28. Моден розов пайтани сари с черна и зари граница:

Пинк се съчетава с черно, което ви кара да изглеждате модерно. Този модерен розов сари има силен ефект. Черно-златисто оцветената граница има традиционни рисунки. Долната част има златни и черни редуващи се секции, които имат великолепен изглед. Можете да изберете да носите черна дизайнерска блуза с този сари. Това е един от най-добрите paithani sarees.

29. Синкавозелен Пайтани Сари със Зари граница:

Калейдоскопичният ефект на този сари изглежда страхотно и жизнено. Блестящата текстура заедно с синкаво-зеления калейдоскопски ефект повишава яркостта на тази пайтани сари. Светлината, която пада върху този сари, се отразява в различни посоки, което води до различни цветови оттенъци. Великолепният оранжев цвят и границите наистина са много привлекателни. Това е един от най-добрите paithani sarees.

Виж повече: Leheriya Sarees

30. Пурпурно-маслинено пайтани копринено сари със Зари граница:

Този тъмнолилав ефект на този сари се компенсира с виолетовите и розови граници. Зари работи по границите и подчертава Вашия сари. Pallu има същите проектирани работи по долните части. Този дизайн на сайта сайтани изглежда мило и светло.

На пазара се предлагат прости или тежко проектирани пайтани сари. Това paithani копринени ръчно изработени сари ви кара да изглеждате великолепно с техните граници и тежки дизайн pallu. Специалност на тези пайтани сари са проектирани палу с калейдоскопски ефект.

Pin
Send
Share
Send