Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2021

15 Велики съвети за подобряване на психичното ви здраве

Pin
Send
Share
Send

Всеки от нас поставя рутина, за да работим съответно и да не прекарваме по-голямата част от времето си при вземането на решение. Ако всичко, което сме поставили, не е нужно да упражняваме голям натиск върху ума си и можем да използваме цялата енергия за някои плодотворни дейности. Един добър и активен човек с психично здраве винаги се оценява, отколкото отсъстващите хора.

Ако всички се съсредоточим върху нашето психично здраве, можем да увеличим нашата продуктивност в работата, да подобрим имунната система и преди всичко да останем здрави по-дълго от другите.

15 неща, които можете да правите ежедневно за подобряване на психичното здраве:

Така че, за да подредите щастието си и да намалите стреса, тук са топ 15 ежедневни навици, които могат да изграждат добро и активно психично здраве.

1. Изграждане на връзки:

Винаги е препоръчително да поддържате добри и здрави взаимоотношения с членове на семейството, приятели и колеги, тъй като той ви държи щастлив и в края на деня се създава усещане за благополучие. Казва се, че ако помагате на другите, други ще ви помагат, когато ги изисквате, така че се опитвайте да свържете хората и да поддържате взаимоотношения.

2. Задайте време за лягане и събуждане:

Много е необходимо да се настрои или да се определи време за събуждане и дори за лягане. Както, ако станете рано, имате достатъчно време и спокойствие, за да можете да настроите цял ден и винаги сте на път да прекарате спокойно и стресиран свободен ден.

3. Дайте си време:

Наблюдава се, че хората искат да останат накратко и не харесват промените. Но е важно да се даде време за себе си, освен ежедневната рутина. Ако животът на даден човек е съвсем такъв, така че да е пълен с действия, така че да участвате, но решението трябва да бъде ваше, а не принудително или подразбиращо се.

4. Разпознайте възможностите си:

Всеки човек има своя собствена сила и слабост, така че сега започнете да ги разпознавате и да ги използвате в подходящо време и на място за благото на другите, както и за вас. Този талант може да подобри благосъстоянието и да се чувствате добре и доволни в себе си.

5. Правете тренировки и яжте здравословни:

Според много проучвания и изследвания е доказано, че хората, които упражняват или правят йога, остават здрави и са по-малко склонни към безпокойство или депресия. Доброто здраве и добрата диета могат да подсилят психичното здраве с мили.

6. Споделяне или даване на други:

Даването или даването на нещо за благото на обществото или групата може дори да ви накара да се чувствате щастливи и да се чувствате удовлетворени. Също така може да бъде, че помага на възрастните хора, или на вашите съседи или доброволчеството. Всички тези дейности могат да придадат положителни емоции и да подкопаят цялата негативност от вашия ум и душа.

7. Отиди на изходи:

Много е необходимо всеки един от нас да остане зареден и активен, така че да можете да изпълнявате задълженията си по един добър и съвършен начин. Един от начините, по който трябва да излизате с приятели или да ходят на разходка или разходка, тъй като красотата на природата може да издигне настроението ви и дори за самоуважение. Казва се, че слънчевите лъчи активират човешките мозъчни клетки и секретират хормони, които подобряват настроението на човек.

8. Създайте визия или цел:

За да ви държи фокусирани и мозъкът да активира през цялото време неговото важно, поставяте визия или цел, която трябва да постигнете в този момент. Можете да поставите всяка цел по отношение на вашето физическо или социално състояние, което ви дава щастие и очаквате с нетърпение същото.

9. Консумирайте лекарства в определено време:

Това е една друга практика, която трябва да консумирате лекарството си в определен момент, тъй като това е напомняне да ги вземете и да функционирате правилно без никакви проблеми.

10. Изразяване на благодарност:

Според много изследвания е доказано, че ако човек пише за някои положителни неща ежедневно или седмично, може да намали нивата на стрес, когато минавате през тях на моменти и тези малки положителни благодарности могат напълно да променят вашия мисловен процес.

11. Задаване на списък със задачи:

Това е много важно за всеки от нас, който определя приоритетите на работата и върши работата бързо и първо, което е от съществено значение. Направете списък, който трябва незабавно да ви обърне внимание, докато други могат да изчакат, тъй като ви дава ясен план за действие и дори улеснява работата.

12. Включете се в дейности, свързани със забавление и удоволствие:

Опитайте неща, които ви карат да се чувствате щастливи и да извличате удоволствие от него и се чувствате доволни, докато го правите. Може да се играе, да прекарва време с приятели или членове на семейството, което ви удовлетворява и вдига настроението ви.

13. Организиран начин на живот на живо:

Много е важно да останете организирани в живота си, тъй като дезорганизацията може да ви накара да се чувствате тревожни и стресирани и дори да намалите настроението си. Както някои хора почистват бюрото си преди да си тръгнат за деня, така че да могат да имат чудесно начало следващия ден, така че организирането им може да помогне по най-добрия начин.

14. Спете адекватно:

За да сте здрави както физически, така и психически, е необходимо да правите сън през нощта, тъй като е доказано, че човешкото тяло се нуждае от достатъчно сън, тъй като активира мозъчните му клетки и се държи енергично за цял ден и весел. Човек трябва да спи най-малко осем часа на ден, така че да останете фокусирани и хормоните на стреса намаляват, като по този начин увеличавате производителността си.

15. Опитайте нещо вълнуващо:

Много е важно и важно да продължаваме да опитваме нещо ново и винаги да поддържаме н обучението, тъй като то се държи психически заето и същевременно подобрява знанията и способностите ви. Опитайте, което сте мислили да направите, но не можете да го направите, така че сега е времето да започнете без повече закъснения.

Всички тези практики и методи могат да ви спестят време и да станете по-ефективни и да останете енергични в работата си. Тази проста практика може да подкрепи вашето психично здраве и да останете организирани. Бавно добавяйте един навик към своята рутина и поддържайте вашето психично здраве буден и щастлив.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Depression, the secret we share. Andrew Solomon (Януари 2021).

Загрузка...