Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

10 Удивителни туристически обекти в Катманду за посещение

Pin
Send
Share
Send

Катманду е столицата на Непал, градът е на 1336 метра надморска височина в долината и обхваща площ от около 218 квадратни мили. В околностите му има зелени планини с върхове, покрити със сняг. Долината е разделена на три области и те се държат на 7 места за световно наследство, обявени от ЮНЕСКО. Тук имаме няколко известни места за посещение в Катманду със снимки.

Туристически места в Катманду:

Площ на Дурбар:

Квадратът Durbar в Катманду е седалището на кралската власт, тъй като тук царете на Непал. Мястото е съпроводено със стари храмове, които подчертават културния и религиозен живот на жителите. Той е един от обектите на световното наследство. Някои туристически забележителности тук са храма Таледжу, Гади Байтак, статуята на Мол Крал Пратап, Големия барабан, Кастмандап, Храм Джаганнатх и др.

Singha Durbar:

Singha Durbar е величествен дворец, построен в неокласически стил през 19 век. Той е бил частна резиденция на премиерите на Рана през 1904 г. и е най-луксозният дворец в Азия до 1973 г., когато е преместен в секретариат на правителството на Негово величество в Непал.

Виж повече: Туристически места в Мангалор

Храм Pashupatinath:

Храмът Пашупатинат е свещеното място, посветено на бог Шива. Тя има два етажа златен покрив и сребърна врата, което го прави един от най-святите храмове за индусите. Само хиндуите са допуснати от вътрешната страна на храма, а другите посетители могат да видят помещенията на храма от източния бряг на река Багмати. Това също е включено в списъка на ЮНЕСКО като обект на световното наследство.

Swayambhunath Stupa:

Ступа Swayambhunath е един от най-известните будистки монастыри в Непал. Известно е, че е на 2000 години и има четири страни, боядисани с очи, които виждат Господ Буда. От него се открива отлична гледка, тъй като е разположена на хълм, който е на около 77 метра от морското равнище. Той е най-старата ступа и е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Виж повече: Туристически места в Пондичери

Площад Патан Дурбар:

Площад Патан Дурбар е в средата на града и привлича много туристи през цялата година. Мястото е пълно с храмове, храмове и дворци от древни времена и е известно с архитектурата си. Дурбарът се състои от три основни халки - Mul Chowk, Sundari Chowl и Kesar Narayan Chowk. Той е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Храмът на Кришна:

Храмът на Кришна държи господстващо положение на Кришна в дворцовия комплекс на Патан. Известно е, че е първият екземпляр от архитектурата на Шихара в Непал. Той е единственият храм с 21 кули и изцяло от камък.

Виж повече: Места за посещение в Кашмир

Златната порта:

Златната порта е входът към главния двор на двореца, за който се знае, че има 55 прозореца. Тя е направена от крал Мала, а портата е най-красивата и богато резбована архитектура и е един уникален обект в целия свят. Портата е украсена от божества и чудовища. Това е едно от най-известните туристически места в Катманду.

Сафари парк Гокарна:

Gokarna Safari Park е светилище за кралски игри, което ще заинтересува всички любители на животните. Обитава много диви животни, сред които осеяните елени са едни от най-известните. Светилището може да бъде видяно на гърба на слоновете.

Национален музей:

Националният музей има огромна колекция от оръжия, артефакти от древния до съвременния Непал. Археологическите представяния на историята са похвални. Музеят е затворен за туристи само във вторник. това е един от най-добрите туристически места в Катманду за посещение.

Chabahil:

Chabahil е ступа, която е била археологически известна да бъде построена от Charumati, дъщеря на индийския император Ashoka през 3-ти век пр. Хр. Ступата има древни статуи в околностите.

Надявам се да харесвате тези туристически места в Катманду, така че никога не пропускайте тези невероятни места. Оставете коментара си по-долу.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Magicians assisted by Jinns and Demons - Multi Language - Paradigm Shifter (Юли 2020).

Загрузка...