Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

9 Невероятни ползи за здравето на Nigella

Pin
Send
Share
Send

Нигела, известна също като нигела сатива или цветето на резене, е цъфтящо растение. Преобладаващ в южните и югозападните ъгли на Азия, това растение носи бели или сини цветни листчета с дълги гладки капсули като плодове. Отвътре се появяват семената им, а тези семена се използват като подправка и широко се поставят в действие.

Също известен като черно семе, поради техния цвят, тези семена често могат да бъдат използвани за извличане на масла от него и за използване. Макар и много популярни, много от тях са споменати по-долу:

Най-добри ползи от Nigella за здраве:

Пост хирургия:

Знаете как се сблъсквате с инцидент и трябва да оперирате и това оставя неприятен белег? Въпреки че прави добра история, тя не заслужава постоянна позиция върху кожата и по този начин нигела е специално тествана за този конкретен проблем. Известно е, че предпазва перитонеалните повърхности от необходимостта да носят лош белег или изкривяване, дължащо се на операция.

Виж повече: Ползи за здравето на лимона

левкемия:

Рак на кръвта или левкемия е едно от тези сериозни заболявания, за които все още предстои да се формулира стабилно втвърдено лечение. Тъй като е една от най-смъртоносните ужасни болести, тя е откраднала много невинни животи и най-накрая излекува поне каскадьор или ако късметлия отблъсне това заболяване се намира точно в това растение. Семената в плодовете на това растение съдържат тимохинон, който индуцира апоптоза в левкемични клетки.

Болестта на Паркинсон:

Болест на нервите, болестта на Паркинсон е доста смущаваща болест, която засяга предимно групата на средната възраст, но дори и за тази нигела сатива има лек. Известно е, че семето, което има тимохинон, защитава невроните или нервите от токсични елементи.

Рак на дебелото черво:

след много изследвания и проучвания най-накрая беше установено, че семената на нигелата, известни също като семена от кимион или черни семена, наречени на техния цвят, съдържа химио-агент 5-флуороурацил, който помага за каскадата или предотвратява по-нататъшното разпространение на рака на дебелото черво в същото време потискане. Изследванията, проведени върху плъхове, показват колко лесно е бил потиснат този рак на дебелото черво без никакви странични ефекти.

Виж повече: Ползи от яденето на маруля

астма:

Тимохинонът присъства в изобилие в черните семена на растението нигела, което при изследване на случай на астма при животни е било установено, че е много по-голямо от количеството на флутиказон в тялото им. Това е начинът, по който неговите астматични лечебни способности са били доведени до съществуване. Но човешкият тест все още не беше подготвен. Така след това изследване беше проведено изследване върху човека, където тези много нигелови семена бяха сварени във вода, преди да я представят на човека, което доведе до много ясна астма.

Контрол на кръвното налягане:

Семената от нигела са толкова полезни, че ежедневната консумация на тези семена за един пряк, например два месеца, може да доведе до значителни промени в нивото на LDL холестерола и кръвното налягане. Това е финализиран като сигурен метод оттогава, за да се намали кръвното налягане, като същевременно се позволи път за лечение на лека хипертензия.

MRSA:

MRSA е смъртоносна инфекция на бактерии, които са устойчиви на антибиотици. Установено е, че това много заболяване при изследване реагира или реагира на лечението, използвано от семената на нигела, и по този начин се счита за средство за лечение на MRSA.

Травма на химическо оръжие:

Химическото оръжие, пострадало пациенти при внезапно плацебо проучване, въздъхна с облекчение, когато семената от нигела започнаха да работят върху нараняванията. Екстрактът от кипяща вода от семената на нигела се вижда, че намалява някои от симптомите като респираторни проблеми, белодробни функционални нарушения, хриптене на гърдите и много други.

Виж повече: Ползи за плодове Sapota

Рак на маточната шийка:

Отново тук тимохинонът играе роля. Раковите клетки на шийката на матката, когато са били в контакт с нигела сатива, която произвежда задоволително количество от тимохинон, се виждат като оттеглящи се или умират или се увреждат, и така се открива ново лечение на рак на маточната шийка. те причиняват не само смъртта на клетките, произвеждащи рак, но и по-нататъшното разпространение на всякакви други свързани с рака клетки.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: 14 невероятни ползи от морковите за кожата, косата и здравето (Юли 2020).

Загрузка...