Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Терапия със стволови клетки за загуба на коса

Pin
Send
Share
Send

Уморени ли сте от косопад? Сега това не е причина да се притеснявате! Ето едно умно решение за него! Ние Ви предлагаме уникален начин за предотвратяване на загуба на коса по такъв начин, че използва терапия със стволови клетки за косопад.

Какви са причините за загуба на коса:

Преди да отидете по-дълбоко, за да знаете за лек и домашни средства за косопад, важно е да знаете основните причини за загуба на коса. Загубата на коса може да се дължи на дефицит на необходимите протеини и минерали, пърхот, неправилно смазване и др. Неправилното хранене, стресът и бързият начин на живот водят до загуба на коса и слаба коса. Това може да бъде взето под внимание, ако се вземе под внимание какво яде и колко важно е да се грижи за косата си.

Освен тях има и други причини. Дори екологичните причини като прах могат да насърчат проблемите с падането на косата. И все пак, има доста лечебни лекарства (хирургически и нехирургични), с които човек може да се бори с проблеми с падането на косата.

Процедури за косопад:

Има два метода за лечение на проблема с падането на косата. Това са трансплантация на коса и терапия със стволови клетки.

Трансплантация на коса за падане на косата:

Лекарството може само да намали скоростта на косопад и да не го обърне напълно. Хирургичните методи преместват косата от едно място на друго. Но за да се гарантира успехът на такива трансплантации на коса, трябва да има здрав растеж на фоликулите от донорската коса. Недостатъчността на донорската коса често води до неуспехи на такива скъпи методи.

Терапия със стволови клетки (лечение) за загуба на коса:

Една изключително жизнеспособна и бързо популяризирана алтернатива е лечението с клетъчна терапия за косопад. Въпреки че обикновено се свързва със сложни биологични проблеми, това е универсално приложимо лечение и може да предотврати плешивостта. Дори специалистите по косата препоръчват терапия със стволови клетки за лечение на растежа на косата. Лекарите казват, че лечението със стволови клетки е по-добро от методите за трансплантация на коса. Той е рентабилен и също е най-предпочитаният начин от професионалисти.

Какво представляват стволовите клетки:

Стволовите клетки са по същество малки прародителски клетки. Тези клетки се делят и преобразуват в различни видове клетки, следователно те са медицински наричани мезенхимни стволови клетки. Те действат като система за възстановяване, която попълва клетките, след като са завършили своя жизнен цикъл. Този процес се нарича трансдифференциране на стволови клетки или пластичност. Тези стволови клетки са най-общо два вида:

Ембрионални стволови клетки.
Не ембрионални или възрастни стволови клетки: които обхващат

 1. Костен мозък: извлечен чрез пробиване в костта.
 2. Кръв: извлечена чрез процес на ферезис.
 3. Мастна тъкан: екстрахирана чрез липосукция.

Клетките, получени от собственото си тяло, включват най-малко рискове. Мастните клетки или мастните клетки са най-богатите източници на мезенхимални стволови клетки или МСК.

Виж повече: Шампоан против косопад

Терапия със стволови клетки за коса:

Косата също се състои от стволови клетки, които изискват стимули за растеж на косата. Но след като тези клетки остареят или са повредени, те не могат да произвеждат коса.

Папилата на космения фоликул се състои от съединителна тъкан и капилярна верига. Също така косменият фоликул се развива главно от дермата, т.е. те са мезодермални. МСК са не само мезодермален произход, но също така играят роля в възстановяването и възстановяването на фоликуларната папила.

Процесът за плешивост включва събиране на стволови клетки от скалпа на човек в областта на плешивостта. След това клетките на чашката на дермалната обвивка се изолират от базата на фоликулите. С течение на времето те се възпроизвеждат и след това се инжектират в плешивите петна. Така хормонът, засегнат от плешивите петна, се съживява със здрава коса с течение на времето.

За загуба на коса мастните клетки се вземат от кръста и се третират за активиране на стволовите клетки. След това те се инжектират по подобен начин. След като регенерацията започне, клетките се измиват от всякакви решения за лечение, което води до растеж на косата в рамките на седмици. Инжектираните стволови клетки започват да изпращат молекулни сигнали към фоликулите и по този начин започват растежа на нови косми.

Освен собствените клетки на тялото, има някои открития, които доказват, че стволовите клетки от растения също могат да помогнат за постигане на подобни резултати.

Как Стволовите клетъчни терапии за косопад работят върху скалпа:

Терапията с стволови клетки за насърчаване на растежа на косата и предотвратяване на загуба на коса следва определена процедура:

 • Първо лекарите вземат проба от кръвта ви.
 • След това богата на тромбоцити плазма се отделя и изважда.
 • След това се смесва с лечебен прах за рани, който е известен като "а-клетка".
 • След като се смеси напълно с тромбоцитите, той се инжектира обратно в скалпа.
 • След това на пациента се дава добър масаж на главата, който действа като механизъм за стартиране на инжектираното нещо.
 • Тази процедура се нуждае от лекари специалисти и не може да се направи без тях.

Терапия със стволови клетки за резултати от косопад:

Резултатите от тази процедура могат да варират от човек на човек. За някои може да се получат бързи резултати, а за някои може да отнеме време, за да се покажат ефекти. Но това се разглежда като рентабилен и най-простият начин за предотвратяване на загубата на коса и изтласкване на растежа на косата.

Как да знаете за терапията със стволови клетки:

Ако се притеснявате как да се включите в терапията със стволови клетки, можете да потърсите Trichologist във вашия район. Той ще ви помогне да започнете с назначаването и процедурата за тази терапия. Това лечение на косата може да се направи в едно заседание и струва хиляди рупии в Индия.

Въпреки че има няколко части от хора, които всъщност отиват за този вид лечение, все още има голяма част от хората, които предпочитат да използват домашни средства за растежа на косата. Домашните средства са ефективни за растежа на косата, но хирургичното лечение е спестяване на време и еднократно усилие. Следователно, това се разглежда като рентабилен метод за предотвратяване на загуба на коса.

Няма странични ефекти:

Този метод за лечение на стволови клетки използва безопасни и естествени неща, тъй като използва стволови клетки от самото тяло на пациента. Следователно това няма странични ефекти върху пациента. Този процес се разглежда и като постоянно решение на проблемите с косопада. Необходими са две до шест сеанса в зависимост от тежестта и степента на загуба на коса.

Ползи от терапията със стволови клетки:

Тази терапия със стволови клетки за лечение на косопад има няколко предимства, които включват следното: -

 • Безопасен и рентабилен метод.
 • Перманентно обещание за растеж на косата.
 • Използва собствени стволови клетки на пациента, така че има по-малко или никакви шансове за заболяване или заболяване, докато се инжектират клетките.
 • Това е най-предпочитаният вариант в сравнение с други хирургични и нехирургични методи.
 • Отнема по-малко време за извършване на това лечение.
 • Бори се с косопад и плешивост за цял живот.
 • Подобрява качеството и текстурата на косата ни.
 • 100% безопасно с нулеви странични ефекти.

Най-добрите доставчици на терапия със стволови клетки в Индия:

Силно усъвършенствана процедура се нуждае от допълнителна грижа. За най-доброто лечение се отнесете към най-доброто. Тук са първите три клиники, обслужващи клиентите си с оптимално удовлетворение.

Виж повече: Най-добро масло за падане на косата

 • Клиниката на д-р Нигам, Мумбай
 • Център за стволови клетки на Чайтаня, Пуне
 • StemRX Bioscience Solutions, Нави Мумбай

Проблемът с плешивостта и падането на косата ограбва човек от тяхната увереност и често променя най-добрите екстроверти в интровертни самотници. Косата е част от цялостната ни личност и е основната характеристика на нашето тяло. По-рано нямаше най-добрия начин да се промени това. Днес, с напредъка на научните изследвания, терапията със стволови клетки дава на милиони хора златен лъч на надеждата. Надявам се тази статия да ви помага при избора на правилния начин за предотвратяване на загуба на коса и привличане на косата. Оставете ни коментар!

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: PHYTOLOGIST 15 - комплексна терапия против косопад (Юли 2020).

Загрузка...