Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Баба Рамдев Йога за косопад

Pin
Send
Share
Send

Красотата на жените е непълна без красива коса. Върховната слава е това, което я определя и с дълги лъскави коси е всяка мечта на момиче. За да се превърне тази мечта в реалност, момичетата изпробват всичко - от здравословна храна, добри продукти за коса до професионални процедури за коса. Но знаете ли, че йога може да ви помогне за растежа на косата? Ами да, практикуването на йога може да направи чудеса за косата ви и йога на Баба Рамдев ви помага да постигнете най-красивата коса.

Йога на Баба Рамдев - прозрение:

Йога на Баба Рамдев е много популярна и популярността му се вижда от многобройните си последователи по целия свят. Той е много популярен сред известните личности, практикуват йога на Баба Рамдев, за да подобрят красотата си и да го поддържат. Йога на Баба Рамдев е спечелила много награди от всички и нейната популярност се увеличава с всеки изминал ден.

Връщайки се към темата ни за интерес ... косата - Така че да имаш красива коса чрез йога е реалност и ние даваме всяка информация за това как да постигнем тази реалност. Този стил на йога е представен от Свами Рамдев и неговата йога се фокусира върху използването на потока от оксидиран дъх, за да се излекуват някои заболявания и заболявания. Смята се също така, че това значително стимулира растежа на косата.

Няколко точки, които трябва да се запазят:

Йога на Баба Рамдев трябва да се практикува с най-голяма отдаденост в продължение на месеци, за да се постигне желания резултат. Рано сутрин е най-доброто време за практикуване на йога, освен това трябва да се погрижите стомахът ви да е празен поне два часа преди практикуването на йога.

Баба Рамдев Йога за косопад:

Следват йога позите на Баба Рамдев, които ще ви помогнат да предотвратите загубата на коса и естествено да растат красива и здрава коса

Виж повече: Йога за намаляване на падането на косата

Капалбати Пранаяма:

Тази йога асана е дишаща форма, при която окислявате тялото, укрепвате корема и мускулите на стомаха едновременно. Тази йога асана ще даде на скалпа необходимия кислород за попълване на растежа на косата. Капалбхати е известен също като помощник в храносмилането, което от своя страна също насърчава здравата коса.

Упътване за Капалбхати: Седнете удобно на йога мат. Уверете се, че гръбначният ви мозък е изправен и коляното, както и дланта са обърнати надолу. Сега издишайте през носа, докато дърпате мускулите на корема навътре към гръбначния мозък. Издишайте, докато отпускате стомашните мускули. Повторете процеса в бързо движение. Започнете с това около 50 пъти, след това го увеличете. Хората, страдащи от високо кръвно налягане, проблеми със сърцето или херния, трябва да избягват тази асана.

Бастрика Пранаяма:

Седнете в стойката на Padmasana, поставете ръцете си върху коленете си и инхалирайте силно с двете ноздри. Напълнете дробовете си изцяло и след това издишайте с пълна сила, докато издавате съскащ звук. Тази асана изисква силно дишане, което изисква зоната на гърдите да се взриви, а не корема. Бхастрика пранаяма трябва да се прави 5 пъти на ден. Тази асана помага да се възползвате от гърдите, белите дробове, нервната система и дихателната система.

Анулом Вилом Пранаяма:

Тази асана помага за успокояването на ума чрез елиминиране на свободните радикали, произведени по време на стрес и също така помага да се циркулира оксидираната кръв в тялото. Многобройните ползи за тялото се превръщат в здрав растеж на косата чрез подхранване на скалпа.

Начин на употреба:

Седнете в стойката на Padmasana, гръбначния стълб изправен и покрийте лявата си ноздра с левия палец. Вдишайте през дясната си ноздра и след това затворете дясната си ноздра с показалеца и издишайте през лявата ноздра. Повторете техниката с другата си ноздра, това е един цикъл. Повторете тази асана за три минути първоначално, след което постепенно го удължете до 20 минути.

Бхрамари Пранаяма:

Bhramari asana помага за укрепване на красотата ви, намалява стреса и облекчава мигренозната болка, хипертонията и помага за облекчаване на няколко други заболявания, които от своя страна насърчават и растежа на косата.

Начин на употреба:

Седнете в падмасана и след това покрийте двете уши с палец. Дръжте показалеца на челото си и с останалите три пръста покрийте очите си. Вдишайте леко и бавно ноздрата. Издишайте с двете ноздра, докато в гърлото си бръмчи пчелен звук. Повторете го за 5-10 пъти.

Тези асани на йога правят чудеса на косата ви, но не прекалявайте с асаните, очаквайки незабавни резултати. Резултатите ще бъдат постепенни, така че бъдете търпеливи и редовни.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Baba Ramdev Daily Yoga Aasans Tuesday Mangalvaar Yoga Health Fitness (Юли 2020).

Загрузка...