Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Култура и фестивали на Тамил Наду

Pin
Send
Share
Send

На крайния юг на Индия се намира 11-та по големина държава в Индия Тамил Наду. Тук могат да се открият около 2000 вида диви животни, които осигуряват достатъчно гъста зеленина, въпреки че мястото има сух влажен климат. Но това не пречи на тамилите да празнуват едни от най-буйните южни фестивали. Като седмото население на най-многобройните държави, тя приютява голямо разнообразие от хора от различни касти, племена, религии и етническа принадлежност. Освен това тя привлича туристи и затова това е една от онези държави, в които почти всеки фестивал е прегърнат и празнуван.

Един от най-добрите празници, които трябва да се празнуват, е празникът на Понгал, който дължи своето съществуване на щедката реколта. Първият ден на Тамилския месец се смята за благоприятен и затова това е избраният ден за празнуване на Понгал. Наречени по специалното ястие на деня, хората се събират наоколо, за да приготвят Понгал, който е ястие, приготвено от варен ориз, мляко и яйчници. В тамилските земи реколтата от захарна тръстика отлежава и става готова за жътва, докато хората се поздравяват и обменят сладкиши и поздрави.

Виж повече: Известни фестивали на Ориса

Още на следващия ден е Мату Понгал, който е за трудолюбивите племена, които са им помогнали да направят тази реколта успешна. Индия винаги е била тълпа, която почита и подхранва добитъка и животните си и това е идеален пример за това. На този ден се дават трон. Те се почистват и декорират. Една от основните атракции е битката с бикове.

Фестивалът Mahamagam е друг най-очакван фестивал, който се провежда на всеки 12 години. Когато старите изречения отиват, Брахма, създателят веднъж е държал съд, пълен с нектар, който по погрешка е бил застрелян от стрела от бог Шива. Целият нектар се изсипва на мястото, където хората се събират, за да празнуват.

Фестивалът bhogi е още един фестивал, който е от разнообразния огън. Хората премахват злото, като натрупват всичките си стари покварени вещи и ги подпалват. След това къщите са боядисани наново и дърветата са украсени.

Виж повече: Фестивали на Мадхя Прадеш

Другият фестивал е Velankanni фестивал през месец септември. Приказката гласи, че след като кораб от моряци, за да се спаси от унищожението, помолил за помощ от Дева Мария и след като бил благословен, те изпълнили обещанието си да построят светилище за нея. Именно този храм, превърнат в църква, привлича много поклонници и туристи.

След това идва фестивалът Кавади. Кавади е носител, пръчка с две кошници в края. Носителят, който е прочут, след като завърши своя ритуал за поклонение, трябва да напълни двете кошници с ориз или мляко и трябва да го носи на своя Господ като жертва. Като цяло съществуват трудни мерки, като например изкачване на планини или ходене през огън, докато все още носите кавади в раменете му.

Прочутият храм на Мадурай е домакин на фестивала Читирай. Това е един фестивал, празнуван с живот и цвят. Тя празнува повторното обединение и възстановяването на сватбата между принцеса Минакши и лорд Сундаресуар.

Виж повече: Фестивали на щат Пенджаб

След това има някои летни фестивали, които избират мястото си в хълмистите райони или хълмовете на държавата. от цветни магазини на лодки и други културни събития - това е още един фестивал, в който има изобилие от радост.

В танцовия фестивал "Натянджали", лорд Натарадж, космическият танцьор е почитан в храма на Чидамбарам. След това се провежда танцовият фестивал mamallapuram, който започва на 25 декември, когато се изпълняват танци като kathakali и bharat natyam.

Всички тези танцови и културни програми са чудесна платформа за местните таланти, за да покажат своите умения. Освен това има много по-малки или общи фестивали като Deepawali, фестивала на светлините или фестивала на златните коли или туристическия панаир в Ченай или Наваратри и др.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Защо Индия? - Част 5: Изкуството на индийския класически танц (Юли 2020).

Загрузка...