Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2021

Топ 9 Невероятни ползи за здравето на картофите

Pin
Send
Share
Send

Скромен картоф е намерил своето място в почти всеки дом и на всяка чиния. Казва се, че клубените са един от най-широко използваните и консумирани хранителни източници в целия свят. Има много ползи за здравето, които човек може да спечели от консумацията на картофи всеки ден, казват експерти. Ето защо половината от населението на света използва картофи по много начини и за много ястия.

Картофите помагат

 • Храносмилане
 • Нивата на холестерола
 • Здраве на сърцето
 • Защита от полипи
 • Анти рак
 • Антидиабет
 • Имунната система
 • Обратно стареене
 • По-добра кожа
 • Кръвообръщение
 • Кръвно налягане
 • Течен баланс
 • Безсъние
 • Здраве и т.н.

Ето защо е невъзможно да нямаме ястие, при което картофите не се използват като активна основа.

Най-добри ползи от картофи (Aloo) за кожа, коса и здраве:

1. За повече енергия и енергия всеки ден би било добре, казват източници. Това е така, защото в клуба има много хранителни вещества, минерали и витамини в него, а заедно с това е и енергиен дом на основни органични съединения. Минералите, открити в картофите, съдържат много манган, фосфор, калий и магнезий. Освен това, изследванията показват, че клубените имат достатъчно цинк, мед и желязо, което помага и на организма да функционира нормално.

Виж повече: Морска сол използва

2. Бихте ли искали да облечете малко тежест и това да е здравословен начин, ако да, моля, имайте картофи. Това е така, защото клубените са пълни с въглехидрати и по-малко протеин, което го прави идеален за тези, които са с поднормено тегло, за да напълнят. Витамините, намиращи се в картофите, помагат и за усвояването на въглехидратите. Ако проверите хранителните планове на борците, в тях има много картофи, защото те се нуждаят от много енергия, за да горят.

3. Картофите също могат да помогнат на храносмилателния тракт, защото има въглехидрати, които могат лесно да се усвоят. Бебетата и възрастните граждани, които имат проблеми с храносмилането, ще се нуждаят от енергия, която картофите ще осигурят, казват експерти.

4. Не много, но само малко ежедневие ще запази храносмилателния тракт щастлив, тъй като влакното в клубена ще помогне с перисталтичното движение и ще помогне на стомашните сокове да работят чудеса. Двоеточие също ще бъде пазено от рак и холестеролът също ще бъде изстърган от кръвоносните съдове и артериите. Това осигурява щастливо сърце и че сте безопасни от сърдечно-съдови заболявания

5. За тези, които се нуждаят от помощ с кожата си, витамините в картофите могат да помогнат особено на витамин С и В комплекс. Минералите, които се намират в картофите, могат да направят чудеса за кожата. Вярно е, че пастата от картофи, когато се смесва с мед и се използва като маска за лице, може да помогне за подхранване на кожата и премахва тъмните кръгове. Същата паста може да се използва и за кърлежи, порязвания и рани, и те се лекуват по-рано, твърдят холистични експерти.

Виж повече: Ползи от Saguaro

6. Човек може да се отърве от скорбут поради витамин С в картофа, казват лекарите. Дори ревматичните болки могат да бъдат премахнати, благодарение на магнезий, калций и витамини, открити в картофите. Дори ако използвате водата, в която са варени картофи като сироп или локално, облекчението от болките и възпаленията могат да се намалят до голяма степен.

7. Проучванията показват, че съществуват определени видове картофи, които могат да помогнат в борбата с рака, особено на червеникавите и червените картофи, които имат много каротини, витамини и антиоксиданти в тях. Опустошението, създадено от свободните радикали, може да бъде свалено и ще има по-малки шансове за рак или тумори, които се случват и в тялото.

8. За тези, които страдат от високо кръвно налягане, поради лошо храносмилане, напрежение, диабет и липса на хранителни вещества в организма, картофите могат да бъдат благодат. Известно е, че клубените понижават напрежението и тревожността, които след това ще работят за понижаване на нивата на кръвното налягане. С много витамин С и фибри в него, нивата на кръвното налягане ще бъдат държани под контрол. Това също е добър вариант за тези, които искат фибри да управляват и храносмилателната система също, които, ако останат непроверени може да създаде хаос с нива на кръвното налягане.

Виж повече: Полза за здравето от нар

9. Наличието на витамини, глюкоза, кислород, аминокиселини, мастни киселини и т.н., открити в картофите и минералите, помага при нормалното функциониране на мозъка. Гъбата е с високо съдържание на въглехидрати, но нивата на глюкоза в кръвта също ще се запазят. Умората изобщо няма да повлияе на мозъка, следователно активността ще бъде познавателна и през целия ден, като високата производителност ще бъде доставена по всяко време. Знаем колко е важно за мозъка да има кислород и това е възможно, когато достатъчно хемоглобин достигне кръвта, тъй като в него има много желязо. Картофите имат желязо и затова е възможно пренасянето на кислород в кръвта към мозъка, като поддържа човешкото тяло активно през целия ден.

Моля, проверете онлайн и ще намерите широк спектър от други ползи за картофите. Също така ще намерите и много блогове, които дават и картофени кухни и рецепти. Ако имате някакви съвети и идеи или рецепти за споделяне, моля не се колебайте да се свържете, както и споделянето се грижи за вас!

Това бяха най-добрите девет причини, поради които обичаме картофите. Ако искате да споделите някои от вашите съвети и идеи с нас, моля, пишете или коментирайте по-долу. Ние обичаме да чуваме от вас, както обичаме да споделяме с вас.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Топ 12 на богати на желязо зеленчуци (Януари 2021).

Загрузка...