Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Как да правим Сахаджа Йога и нейните ползи

Pin
Send
Share
Send

Сахаджа Йога е лесна процедура за медитация, която ви помага да се свържете със себе си. Въпреки че всички ние сме духовни, всички ние трябва да знаем начините, по които можем да изведем духовния си живот на ново ниво. И това може да стане със Сахаджа.

Сахаджа Йога и нейните ползи:

Избиране на тихо място или време:

За да практикувате какъвто и да е вид йога, трябва да практикувате на тихо място, свободно от шум или бъркотия. Най-доброто време за практикуване на Сахаджа Йога е рано сутрин. Тъй като това е всичко за самореализацията, би било невъзможно да го направите някъде, където да срещнете няколко вида разсейване. За да се избегнат проблеми като тези, най-добре е да се направи някъде близо до природата. Уверете се, че времето за тренировка е едно и също за всеки един ден. Не променяйте тайминга.

Виж повече: Гореща йога у дома

Как да се свържете:

Да се ​​научим да се свързваме със света около вас и да се опитваме да търсим духовна енергия е много важно за тези, които биха искали да практикуват Сахаджа Йога. Първото нещо, което трябва да разберете преди да практикувате това е, че има някаква духовна енергия, която съществува във всички нас и тя я обича много, точно както нашият пазител или майка ни обича. Когато се опитате да се свържете с тази вътрешна душа или тази енергия във вас, ще я помолите за възможността да развият силна връзка, която ще съществува изключително между вас двамата.

Настани се удобно:

Следващото нещо, което трябва да направите, е да се чувствате комфортно. С това имаме предвид, че не трябва да носите тежък или стегнат облекло, което да спре шансовете ви за дишане по-добре. Уверете се, че не носите обувките или чехлите. Всичко, от което се нуждаете, е постелката и красивото присъствие на природата. Седнете и се удобно. Пригответе се да останете фокусирани и спокойни. Ако сте някой, който често става неспокоен, прекарайте известно време в мълчание и съзерцание и след това бавно се подгответе за медитацията. Можете също така да седнете на стол, ако желаете.

Виж повече: Баба Рамдев Йога За Отслабване

Седнете:

Когато седите на стола, уверете се, че краката ви докосват земята. Те не трябва да докосват земята. Сега поставете лявата си ръка на крака и дланите ви трябва да са обърнати нагоре. Вземете дясната си ръка от лявата страна на сърцето си и я поставете внимателно. Сега си спомни името на богинята или божеството, която обичаш най-много. Вземете името й и я попитайте дали сте истинският вечен дух. Питай я три пъти в сърцето си. Това е вашето лично време с вашата вътрешна енергия, така че няма нужда да говорите силно. Кажете го на себе си отвътре.

Към следващото ниво:

След като това е завършено, вземете дясната си ръка и я поставете на лявата страна на гърдите си с една широчина надолу. Нагласете го със слънчевия си сплит. Сега отново говорете с вътрешната енергия чрез името на вашата богиня. Този път трябва да я попитате дали сте свой господар. Задайте този въпрос три пъти по много мек и нежен начин. Обърнете пълна концентрация на въпроса, който задавате, и запазете спокойствие и композиция. Опитайте се да развиете връзката с вашата вътрешна енергия. Това може да отнеме известно време, но не губете търпение.

Попитайте за знания:

Следващата стъпка за вас е да поискате знания. Вземете дясната си ръка и я поставете на една ширина. Това трябва да е точно над хълбока. След като сте го направили, помолете богинята ви да ви даде чисто знание. Това трябва да бъде поискано около шест пъти. Ще се почувствате спокойни, спокойни и много композирани през цялото време. Донесете искреност в гласа си, докато се молите на нея. Нека се отпусне. Сега вземете дясната си ръка нагоре до мястото, където е било, и го кажете с пълно убеждение за себе си, че сте свой господар. Можете да повторите това десет пъти. Това ще ви помогне да се чувствате уверени, силни и позитивни.

Говорете със себе си:

Сега е време да вземете ръката си и да я поставите отново на сърцето си. Този път кажете го с вяра. Кажете на вашата богиня с пълно убеждение и вяра, че сте духът. Трябва да повторите това 12 пъти. Сега обърни главата си докрай надясно и сложи дясната си ръка на едната страна на шията. Кажете на вътрешната си енергия, че нямате вина, че сте невинни. Кажете го така, както искате. Трябва да го повторите около 16 пъти. Това ще ви помогне да се съгласите с вътрешната си енергия.

Време е за прошка:

Сега е време да простите на онези, които са ви сторили погрешно. Поставете дясната си ръка на челото си и използвайте върховете на пръстите си, за да стиснете храма. Сега го кажете с вяра и вяра, че сте простили на всички. Това може да повтаряте толкова пъти, колкото искате, докато се почувствате, че наистина сте простили на хората. Не мислете за конкретно лице или физически лица по време на тази процедура.

Виж повече: Пози Кундалини йога

Поискай прошка:

Сега трябва да помолите всемогъщия за прошка за всички грешни неща, които сте направили. Това е просто. Всичко, което трябва да направите, е да попитате. Вземете дясната си ръка и я поставете в задната част на главата си. Наклонете главата си назад. Поискайте отвътре, че ако сте направили някаква грешка, трябва да ви бъде простено. Повторете това, колкото пъти искате.

Попитайте за самостоятелна реализация:

Последното нещо, което трябва да направите, е да помолите за себереализация. Сега се опитайте да се свържете с вътрешния си дух и да я помолите да ви даде самореализация. Това трябва да попитате седем пъти, преди да го наречете край.

Съдържание и изображения Източник: 1, 2

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: 1982-0822 Ganesha Puja Talk Troinex Switzerland DP (Юли 2020).

Загрузка...