Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2021

Дали плодовете на мангостина по време на бременност са безопасни?

Pin
Send
Share
Send

За бъдещата майка нищо не е по-важно от това да се даде най-доброто от пренаталната грижа и храненето на растящото бебе. Пътуването от зачеването до доставката може да бъде направено приятно чрез приемането на по-здравословен начин на живот. Не забравяйте, че бебето зависи единствено от майката за своите нужди. Затова по време на бременност консумирането на много плодове и зеленчуци се счита за много полезно. Жаждата за екзотични плодове като мангостан е много често срещана по време на бременност. някои майки обаче са загрижени, че мангостанът е безопасен по време на бременност? добре, експертите предполагат, че не се причиняват вреди на майката и плода чрез ядене на мангостан по време на бременност. ако все още не сте доволни, научете повече за ползите за здравето от този екзотичен плод.

Хранителни предимства на мангостин по време на бременност:

Мангостан е екзотичен плод, който се среща предимно в Югоизточна Азия. Тя също се нарича „царица на тропическите плодове“. Той е пълен с хранителни вещества, които са полезни за майката, както и за нарастващия плод. След като научите за тези многобройни хранителни ползи от мангостан, вие със сигурност ги грабнете по време на периода на бременност.

Фолиева киселина:

Фолиевата киселина е основно хранително вещество за жените по време на бременност и дори когато планират да забременеят. Установено е, че чаша мангостин ежедневно осигурява около 60 микрограма фолат. Според няколко проучвания е установено, че фолатът при бременни жени помага да се намали рискът от мозъчни и гръбначни вродени дефекти с близо 50-70%. Освен това беше установено, че фолатът също така намалява шансовете на небцето и специфични сърдечни дефекти в бебетата.

Виж повече: Ядене на магданоз по време на бременност

Витамин Ц:

Витамин С е важен по време на бременността както за майката, така и за бебето. Мангостинът е силата на витамин С, който е жизненоважен за функционирането на имунната система. Освен това той помага и за намаляване на риска от инфекция в нарастващия плод. Колагенът е важен за бременната майка, така че кожата й да се разтяга, за да задържи нарастващото бебе и производството, ако колагенът също се подпомага от витамин С.

Манган:

Яденето на чаша мангостан дава 0,2 мг манган, който подпомага образуването на хрущял и скелетната система на бебето в утробата ви. Освен това манганът, който присъства в мангостин, осигурява антиоксидантни свойства, които предпазват плода, както и майката от всякакви клетъчни увреждания.

влакна:

Мангостинът има много високо съдържание на фибри, което спомага за облекчаване на проблема с констипацията, сковаността на движенията на червата, която се наблюдава при повечето бременни жени по време на бременност. Установено е, че чаша мангостин осигурява 3,5 g влакна. Също така яденето на мангостан по време на бременност също намалява риска от прееклампсия.

Xanthones:

Мангустаните притежават и комплексно съединение, известно като ксантони, което притежава противоракови свойства. Установено е, че това съединение предотвратява растежа на ракови клетки в тялото по време на бременността.

Добротата на мангостина също го прави ефективно средство за лечение на диабет естествено. Благоприятните свойства в него помагат за регулиране на нивото на глюкозата в кръвта и по този начин значително намаляват риска от развитие на диабет по време на бременност.

Виж повече: Маракуя по време на бременност

Предпазва от анемия:

Освен тях, mangosteeen също е известно, че поддържа анемия далеч. Богатството му от желязо, фолиева киселина, витамин В12 и много други лечебни свойства спомага за регулирането на кръвните клетки, като по този начин предотвратява анемията.

Контролира холестерола и намалява риска от инсулт:

Известно е също, че насърчава здравето на сърдечносъдовата система. Консумирането на плод на мангостин по време на бременност може да намали нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта, поради богатото му съдържание на фибри. Това има потенциал да увеличи кръвния поток в нервната система и по този начин да контролира появата на инсулт и инфаркт. Доброто количество калий в него е полезно за балансиране на нивото на натрия и кръвното налягане.

По-добро здраве на кожата:

Когато нанесете сок от мангостан върху кожата, ще видите как се лекува екзема и акне. Има антибактериални, антивирусни и противовъзпалителни свойства, които ще спомогнат за подобряване на здравето на кожата. Също така поддържа високата влажност на кожата и по този начин предпазва от всякакви кожни заболявания.

Помага в храносмилането:

Заместете вашата нездравословна храна с мангостан или сок от мангостан, за да помогнете за по-добро храносмилане. Има добро съдържание на фибри, което ще помогне да се изхвърлят токсините от тялото ви.

Виж повече: Праскова е добра за бременност

Запазва туберкулозата в залива:

Проучванията показват, че яденето на плодове мангостин по време на бременност ще потисне и убие Mtb или Microbacterium tuberculosis, единствената бактерия, отговорна за причиняване на туберкулоза.

Сега, когато знаете за добротата на мангостина за бременни жени, е време да започнете да ги включвате в диетата си. Въпреки това, трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да ядете мангостан по време на бременността. Това е така, защото има някои специфични химикали, присъстващи в този плод, които могат да попречат на лекарствата, отпускани без рецепта и рецепта, които обикновено се предлагат на бременни жени. Храненето в граници ще направи мангостан добър за бременност.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: How to Open up Mangosteen Properly. (Януари 2021).

Загрузка...