Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

20 Известни туристически места за посещение в Мангалор

Pin
Send
Share
Send

Мангалор е едно от най-добрите места за посещение в Карнатака. Тук има много плажове, стари църкви и храмове, музеи и т.н. Хората, които живеят тук, са добри и много полезни. Много места за поклонение се достигат чрез пресичане на Мангалор. Храната тук също е отлична! Тук ще получите някои от най-добрите южноиндийски ястия. Отново, ако нямате вкус към южно-индийската храна, ще получите много ресторанти, обслужващи и други кухни тук!

Най-добрите туристически обекти за посещение в Мангалор:

По-долу ще споменем различни красиви туристически места в Мангалор, които могат да ви дадат пълно щастие в пълното ви пътуване.

1. Църква Св.

Сградата на църквата е отлична! Неговите картини и скулптури са красота. Но най-добрата част за църквата е прекрасната гледка към залеза, който предлага. Параклисът е разположен на високи терени и по протежение на брега. По този начин той предлага прекрасна гледка към околното Арабско море. Картините в тази църква имат големи истории зад тях. Така че може да искате да вземете ръководство с вас, когато посещавате.

2. Храмът на Кудроли Гокарнатх:

Това е един от най-големите храмове в Мангалор. Структурата е великолепна! Тя изглежда най-добре по време на душехра. Прекрасна гама от светлини и дияс добавя допълнителен специален чар към този храм. Той е посетен от няколко туристи и почти винаги е претъпкан. Фонтан, изобразяващ Гангаватар на бог Шива, извън храма, е отличен пример за прекрасните структури на храма.

Виж повече: Места за посещение в Пондичери

3. Плаж Сураткал:

Това е отличен плаж за посещение по време на престоя ви в Мангалор. Това е чисто и красиво. Това е отлично място за пикник. Златни пясъци и ярко слънце осигуряват естествено красива гледка. Плажът е по-малко претъпкан в сравнение с повечето плажове и по този начин е по-спокойно място за вечер. Този плаж е едно от най-страхотните туристически обекти в Мангалор, което може да даде прекрасно време.

4. Плаж Панамбур:

Разходки с джет ски, камила за деца, разходка с лодка, гледане на делфини, храна за хранене, сладолед, „Ice Golas“, направени от натурални плодови сиропи - са само някои от забавните неща на този плаж. Обучени плажни спасители и патрулни превозни средства също присъстват, за да се гарантира безопасността на посетителите. Чистата синя вода с всички приключенски дейности в рамките на прави за един уморителен, но забавен ден! Но забележителностите на плажовете привличат толкова много туристи, че понякога става прекалено пренаселено.

Виж повече: Места за посещение в Манали

5. Pilikula Nisargadhama:

Това е зоологическият парк Мангалор. В него са разположени множество животни. Посещават го както туристи, така и населени места. Зоологическата градина с всичките си очарователни животни е отлично място за семейно пътуване. Децата са развълнувани да бъдат заобиколени от природата и толкова уморени, когато се връщат, че не се оплакват от лягане. Той е един от най-приключенията туристически места за посещение в Мангалор.

6. Парк Кадри Хил:

Този парк се посещава от няколко пешеходни пътешественици, бегачи, колоездачи и други подобни хора, занимаващи се с тяхната фитнес. Разположен на високо място, той предлага красива гледка и чист въздух. Първоначално имаше змийски парк, който беше най-голямата му примамка. Но сега той бе преместен на друго място.

Виж повече: Места за посещение в Mysore

7. Плаж на Султан Батерия:

Ако се интересувате да видите в исторически места тогава Султан Батерия е идеалното място за вас да посетите. Това е точката за достъп до плажа New Tannirbhavi. Тук можете да видите пресни и солени води. Гледката е спираща дъха. Плажът тук също е доста добър. Историческото значение на място го прави по-интересен за някои, отколкото за други.

8. Shri Yogeshwar Mutt:

Това Mutt се управлява от северните индианци, които са се заселили в Мангалор. Тя е добре поддържана и отворена за обществеността. Те разполагат с добитък в Гошала и интересно място, наречено „Пандавска пещера“. Повечето от туристите и местните хора казаха, че това е едно от най-хубавите и най-красивите туристически обекти в Мангалор за посещение.

9. Маяк NITK:

Това е отлично място за приятели. Гледката е фантастична и можете да получите някои наистина добри кликвания с камерата около залеза. Повечето хора спират тук по пътя си към други места от Мангалор.

10. Плаж и мост Улал:

Известен с водни спортове, плажът Ullal е идеален за дълга разходка. Плажът и околностите му са заети от редица курорти и вили. Летният пясъчен морски курорт е един от най-изтъкнатите курорти тук и привлича туристи от различни части на света. Не е много далеч от плажа е Ullal мост, който се простира на около 650 метра и улавя посетители с поразителната си красота. Хоствайки безброй морски дарове, които осигуряват великолепна храна, това място привлича любителите на морски дарове, което го прави на върха на туристическите места в Мангалор.

11. Храм и плаж Someshwar:

До мястото, където река Нетравати се среща с Арабското море, има плаж в девственото си състояние, който се крие от туристите, наречени The Someshwar Beach. Освен ангелски залези, този плаж е прекрасно място за слънчеви бани. Изпълнен с големи скали по крайбрежието, той е неустойчив за плуване. Поставянето на този плаж сред най-важните туристически места в Мангалор е храмът Someshwar, съществуващ на северния край на плажа Someshwar. Храмът е древен и неговото съществуване се приписва на кралица Аббака Деви.

12. Храм Кадри Манджунат:

Една от най-древните елементи на елегантност е разположена красиво на хълмовете Кадри. Известен, че е построен през 10-ти или 11-ти век, храмът Кадри Манджунат е един от най-старите и е завръщане към богатото наследство на Карнатака. Без съмнение това е едно от най-големите места за посещение около Мангалор.

13. Плаж и храм на Мурудешвар:

Втората най-висока статуя на бог Шива е храма Мурудешвар. Легендите го свързват с храма Гокарна. Разположена зад храма е Арабското море и плажът Мурудешвар. Тъй като е забележително туристическо място близо до Мангалор, той предлага разнообразие от кухни, от които да избирате и уютни помещения за настаняване. Това място се счита за една от най-забележителните забележителности в Мангалор за посещение.

14. Храм Мангаладеви:

Град Мангалор е кръстен на това божество Мангала Деви. Той е разположен в сърцето на града и е от изключителна античност. Архитектурата на храма е от стил Керала, както повечето храмове на западните гати.

15. Езеро Pilikula Nisargadhama:

Пиликула Нисаргадхама е чудесно място за пикник! Очарователно езеро, заобиколено от тропически гори, център за лодки, голф игрище и еко образователен научен център. Всички тези места правят това място страхотно приземяване.

16. Light House Hill Garden:

Красив фар, който наблюдава над океана и осветява нощта, прави убийствен поглед. Точно до фара в приказна градина на хълм, което прави мястото още по-красиво и романтично. Градината на хълма на фара определено е място за посещение за всички млади двойки там!

17. Султанска батерия:

Построен от Типу Султан като наблюдателна кула по време на управлението му, той ни връща към 17-ти век. Това е идеалното място за всички любители на историята. Мястото беше използвано за стрелба с оръдия и така се появи името „батерия на султан“. Султанската батерия е емпиреанско място, изградено от камъни на 23 различни църкви.

18. Хиляда стълба Джейнски храм:

Гордостта на Виджаянагарската империя, хилядата стълбове на джаинския храм са известни под името BASADI. Сред 18-те храма на това място това е най-значимото. Поставяйки хиляда колони, всеки стълб има различна резба. Странно е, че през 14-ти век има резби на дракони, жирафи, африкански и китайски връзки!

19. Остров Св. Мария:

Не е погрешно да го наречем Кокосови острови! Това са група от 4 острова в Арабско море. Научните изследвания ни казват, че тези острови са били образувани от субвулканични дейности. Времето лети, няма лъжа. Толкова много хора проявяват интерес да посетят този прекрасен остров близо до Мангалор.

20. Tannirbhavi Beach:

Плажът Tannirbhavi е може би най-необичайното място за посещение в Мангалор. Този плаж е разположен в уединена част на града, далеч от лудостта на града. Така че, ако търсите спокойствие или искате да изпитате красотата на природата в истинска форма, това е мястото, където можете да посетите.

Разпънати по цялото Мангалор са неговите изящни плажове и храмове. Богата на разнообразие, Мангалор привлича туристи от различни части на света. С цялото си благородство Мангалор със сигурност ще впечатли посетителите си.

Снимки Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: 10-те най-красиви места в България, които трябва да се посетят (Юли 2020).

Загрузка...