Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Гестационен диабет по време на бременност

Pin
Send
Share
Send

Бременността е едно от най-красивите моменти в живота на една жена. Но това прекрасно време идва с много предимства като промени в настроението, промени в диетата, здравословни проблеми и др. Въпреки болката, бременността е невероятно време в живота си. Гестационният диабет е един от проблемите, пред които са изправени очакващите майки, дори когато никога преди не са имали диабет. Все още е спорна тема, че макар и малко жени да страдат от гестационен диабет, други не. Една от жизненоважните причини може да бъде, че тя е генетична, т.е. може би някой от семейството страда или е страдал от диабет по-рано. Някои други забележителни причини могат да бъдат, че майката е с наднормено тегло преди да забременее.

Интересен е фактът, че гестационният диабет е много често срещан сред жените на индианците, азиатците, Аляската, чернокожите жени, както и на латиноамериканските жени. Но това е болест, която преследва жени от всички раси и култури. Дразнещ факт за този проблем е, че подобно на много заболявания, не може да се предскаже по-рано, което прави задачата на майката малко по-трудна.

Виж повече: Растеж на косата по време на бременност

Причини за гестационен диабет по време на бременност:

За ваше удобство някои от причините, които могат да доведат до гестационен диабет по време на бременност, са изброени по-долу.

• Развитие на прееклампсия в майката:

Прееклампсията е състояние с високо кръвно налягане и протеиново съдържание в урината. И ако дамата, носеща детето, страда от гестационен диабет, тогава тя ще развие прееклампсия. Това се случва, защото жените, страдащи от диабет, са по-скоро и от високо кръвно налягане, отколкото жените, които не страдат от диабет. Прееклампсията не е много безопасна нито за майката, нито за бебето и единственото решение да се спасят и двете души е чрез доставяне на бебето; това води до раждане на преждевременно раждане на бебето със С-сечение.

Виж повече: Треска по време на ранна бременност

• Много голямо бебе:

Очакваната майка, която страда от гестационен диабет обикновено има големи бебета. Това се дължи на дисбаланс в нивата на захарта. Присъствието на голямо бебе в утробата очевидно причинява дискомфорт на майката и доставянето на такива големи бебета също е трудно и болезнено, което всъщност може да доведе до увреждане на нервите на новороденото дете и затова големите бебета обикновено се доставят с C -section. Също така, ако нивото на кръвната захар не се контролира, то то може да повлияе на бебето, например, ниско ниво на кръвната захар може да бъде причинено на бебето през първите няколко дни от живота поради небалансиране на нивото на кръвната захар.

Как да предотвратим гестационния диабет:

Ако сте с наднормено тегло и планирате да забременеете някога в бъдеще, тогава трябва да намалите диапазона на ИТМ до нормално. Понижаването на ИТМ може да помогне за предотвратяване на гестационния диабет.

Когато сте бременна, посетете лекар по време на ранна бременност и се уверете, че го информирате за всяка фамилна анамнеза за диабет. Ако сте в начален стадий, т.е. по време на бременността 24-28, тогава може да помогнете при откриването на ранен диабет.

Вие също трябва да се придържате към здравословна бременност диета, независимо от това, което другите хора казват и поддържане на приема на захар. Желанието за захар често е високо при хора, страдащи от диабет, като по този начин всъщност ще останете далеч от нея и ще ви бъде от голяма полза. Ако е възможно, тогава трябва да се консултирате с диетолог, който е експерт по гестационен диабет.

Много упражнения ще ви помогнат да поддържате нивото на кръвната захар под контрол, което е от съществено значение.

Виж повече: Повръщане чувство по време на бременност

Дори ако диабетът ви изчезне след раждането на бебето, е необходимо да се внимава за диабета за следващото раждане на детето.

Pin
Send
Share
Send

Гледай видеото: Диабет по време на бременност - част 1 (Юли 2020).

Загрузка...