Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2021

Здраве

Нашето тяло има пет усещания, че от миризмата, зрението, чуването, вкуса и разбира се докосва. От тях най-големият орган в тялото ни е нищо друго освен самата кожа, която се увива около цялото ни тяло и се спуска по цялата дължина от върха на скалпа до долната част на краката. Кожата, която е силен дебел слой, по този начин предпазва тялото ни от предстоящи опасности, предпазване от триене и отстраняване на порязвания и разкъсвания.

Прочетете Повече

Ракът на простатата е рак, който атакува и засяга мъжете. Простатата е малък орехов орган, който се намира в репродуктивната система на човека, изключително в уретрата и се занимава с изключването на урината от тялото. Простатата играе ключова роля във функционирането както на репродуктивната система на човека, така и на неговата система за отпадъци.

Прочетете Повече

Може да има много причини, поради които човек се сблъсква с черни очи. Този проблем е не само видим и притеснителен, но и този, който води до проблеми със зрението, дискомфорта и дори болката в много ситуации. Според специалистите причините, свързани с черните очи включват алергични реакции, наранявания в носния проход, ухапвания, челюстни операции, инфекции на зъбите, инфекции на кожата и дори удар по лицето.

Прочетете Повече

В тази епоха, всеки се стреми да има добре тонизиран и подходящ тяло. Но трябва да разберем, че загубата на тегло не е еднодневна задача. Вие сте придобили това тегло за един ден, така че загубата ще отнеме време, но след като сте настроени и решени да бъдат тънки, можете да го постигнете без съмнение. Вкарайте здравословен начин на живот, който означава здравословна храна и фитнес режим, за да отслабнете.

Прочетете Повече

Ние всички вярваме, че изглеждаме добре, в края на деня сме в добра форма и се чувстваме добре. Виж добре, чувствай се добре. Ето как работи. Но понякога това ни оказва влияние в процеса на постигане на перфектна фигура. Разработване, диета, жертва на храната, която обичате; всичко това не е толкова лесно, колкото изглежда.

Прочетете Повече

Инфекцията на пикочните пътища, известна още като ИПП, е един от най-често срещаните проблеми, особено сред жените. Обикновено в това състояние бактериите в пикочните пътища достигат до пикочния мехур или матката и причиняват инфекцията. Това може да доведе до екстремни степени, ако не се лекува правилно и навреме. Също така, човек трябва да знае, че е болезнено заболяване, през което да преминем.

Прочетете Повече

Бременността е едно от най-красивите моменти в живота на една жена. Но това прекрасно време идва с много предимства като промени в настроението, промени в диетата, здравословни проблеми и др. Въпреки болката, бременността е невероятно време в живота си. Гестационният диабет е един от проблемите, пред които са изправени очакващите майки, дори когато никога преди не са имали диабет.

Прочетете Повече

Имате ли проблеми с дишането? Искаш ли да запазиш дробовете си здрави? Днес има много хора, които страдат от проблеми с белите дробове поради нездравословния и небалансиран живот. Замърсяването на въздуха е основната причина за нездравословните бели дробове. Белите дробове осигуряват чудесна работа всеки ден. Силните бели дробове доставят в кръвта много кислород, за да ви позволят да работите добре, да живеете и да се представяте добре.

Прочетете Повече

Кимион на прах: Семената на кимиите, известни като "jeera", са много малки по размер, но съдържат много хранителни стойности. Можете да направите прах от тези кимион семена, за да получите кимион на прах. Това е ядивна съставка, която много често се използва във всяка кухня на Индия. Той има много предимства като храносмилането, лечението на някои инфекции и много други.

Прочетете Повече

Здраво сърце! Искате ли да запазите сърцето си здраво? Ако да, тогава тази статия е за вас. Днес животът на всеки човек става много забързан, както и с много напрежение в дома и на работното място. Затова те живеят небалансиран живот. Ако сте и един от тях, прочетете внимателно тази статия.

Прочетете Повече

Болки в гърба, особено в долната част, могат да се появят само поради определен набор от неподходящи грижи или липса на подходяща структура. Въпреки че е доста трудно да се справим с болката, тя често е една от най-често срещаните болки в тялото, които се случват и удобно е нещо, което винаги можете да лекувате у дома. Някои трикове, съвети и средства за защита винаги могат да ви помогнат да извървите дълъг път.

Прочетете Повече

Ние всички сме запознати с закачливата мелодия, която се играе всяка година на върха на пътя до вашия блок с малка сергия, която ви моли да вземете децата си и да им направите изстрелите за полиомиелит, за да избегнете допълнителни проблеми в близко бъдеще. Тази запомняща се мелодия в песента обявява значението и информира родителите за необходимостта от изстрел от полиомиелит, за да се избегне болестта и все още много от нас не знаят каква точно е сделката с полиомиелита.

Прочетете Повече

Динята е плод, който обикновено се предлага в месеците на жар, т.е. през лятото. И повечето от тях предпочитат консумацията на този плод, тъй като съдържа много вода. В резултат на което ние сме в състояние да утоли жаждата си. И да решат какви плодове да ядат и какво да не е много лесно за нормалното човешко същество, но когато една жена очаква, тя трябва да бъде предпазлива относно това какво да яде и какво да избягва.

Прочетете Повече

Сред различните кожни проблеми, появата на кръвни мехури е една от тях. Това обикновено се случва в резултат на увреждане на кръвоносните съдове под повърхността на кожата. Той е червен на цвят и е по-скоро като бум, който е пълен с течност и е много болезнен, особено когато се докосне.

Прочетете Повече

Менингитът е остро възпаление на мембраната, очертаващо мозъка и гръбначния мозък. Това колективно е известно като менинги. Възпалението обикновено се причинява от инфекция от вируси, бактерии или други микроорганизми. Възпалението се осъществява в мембраната, която покрива мозъка и гръбначния стълб и е близо до мозъка; счита се за животозастрашаващо и следователно е състояние на спешна медицинска помощ.

Прочетете Повече

Едва ли има някой, който да не харесва вкусните и сочни плодове, които познаваме като череши. Червеният цвят, сладкият вкус и сочната плът са много привлекателни и е едно от най-горещите фаворити, когато става въпрос за здравословно хранене. Всъщност, черешите се използват в много десерти, торти, пайове и др.

Прочетете Повече

Именно от нахут се появява бесан, който е богат на хранителни вещества и фибри. На местните пазари и известни магазини, онлайн или по друг начин, ще намерите бесан брашно, което се продава открито. Дори известни и добре познати готвачи правят преминаването от стандартното пшенично брашно към безан, тъй като то е универсален продукт и може да се смесва добре, за да доведе до вкусен вкус към езика, когато се използва в храни, като например сосове и хлябове.

Прочетете Повече

Инфекциите на ухото се случват главно, защото ушният восък улавя някои гъбички или бактерии. Инфекция може да се случи във всяка от трите части на ухото. Най-неприятните и сериозни са инфекциите, които се случват във вътрешната част на ухото. Много е важно да се предотврати разпространението на инфекцията във вътрешното ухо, тъй като това може да доведе до усложнения, както и опасности като разкъсване на барабана на ухото или глухота.

Прочетете Повече

Нередовни времена на хранене и нездравословни навици и храна могат много пъти да доведат до различни здравословни проблеми и един от тях е киселини. Това е един от най-често срещаните проблеми, на които хората се оплакват, особено след тежка и пикантна храна. Въпреки това, вместо да се търсят медикаменти за лечение, най-добре е да се използват домашни средства за такъв прост и неусложнен здравен проблем.

Прочетете Повече

Целина е тревиста растителност, която принадлежи към семейството на моркови, магданоз, копър и ким. Те са били считани за някои от основните и най-важни зеленчуци, които човек трябва да добави към диетата си за отслабване. Освен това целина придава няколко ползи за кожата, косата и здравето на нас. Тези, които винаги са смятали целина за още една нискокалорична вегетарианска храна, която помага да се губят телесни мазнини, трябва да преосмислят два пъти, защото сме ви купили списък с най-добрите ползи, които келерите могат да ви предоставят.

Прочетете Повече

Загрузка...